Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[SON DAKİKA – VİDEO] Hocaefendi: Erdoğan’ı darbe konusunda uyardım!

Fethullah Gülen Hocaefendi, Türkiye’de yaşanan meşum darbe girişimi sonrasında ikamet ettiği ABD’nin Pensilvanya’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soruya ilişkin verdiği cevapta Hocaefendi, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını da anlattı.

Erdoğan ile sadece iki defa görüştüğünü belirten Hocaefendi, Erdoğan ile ilk görüşmesinden bir kısım detayları şöyle anlattı: “Parti kuracağı zaman yanıma geldi, benim. ‘Parti kuracağım Necmettin Erbakan’dan ayrılacağım, kopacağım’ dedi. Samimi bir Müslüman görünümünde olduğundan dolayı ben de temiz hislerimi anlattım. Yani o zata (Necmettin Erbakan) karşı da tam cephe almamasını ve aynı zamanda temkinli davranmasını, Türkiye’de hala askeri vesayet var, onlara karşı temkinli olmasını… filan söyledim. Hüsnü niyetle söyledim. Onun (Erdoğan’ın) hüsnü niyetine güvenerek söyledim.” dedi.

ERDOĞAN: EVVELA BUNLARIN (HİZMET HAREKETİ’NİN) HAKKINDAN GELMEK LAZIM
İlk görüşmesini perde arkasını aktaran Hocaefendi: “Unutmuşum ben 20 senelik mesele neredeyse. Sonra benden ayrılırken asansörde birisiyle iniyor. O da fakiri tanıyan birisiymiş beraber. Orada (Erdoğan) diyor ki, ‘evvela bunların hakkından gelmek lazım’. Ta, 20 sene evvel kendilerinin dışında herhangi bir hareket, her hangi bir cereyan, cennete götürme insanları mutlu etme, insanları evrensel insani değerlere ulaştırma, hususları bile olsa, kendileri dışında bir şeye tahammülleri olmadığını sonra bana söylediler. Bunu anladım. Daha sonra bu hislerini demek ki içlerinde tutuyorlarmış.” diye konuştu.

‘BUNLARI TERÖRİST İLAN EDELİM’
Hocaefendi, “17 Aralık – 25 Aralık hadisesi olunca ki  o meselenin aslı; bazı şeyleri çalma, rüşvet alma, gecekondudan gelip saraylar yapma, 5-10 yerde evler yapmak, donanma oluşturma, ben bunları bilmiyordum yani medyaya düşünce gördük bunları. O (Erdoğan) montaj dedi. Dublaj dedi ama başkaların elinde bunların aslı var. Onu yapan insanları da bizden görerek sanki onlara karşı bir darbe yapılmış gibi kabul ettiler. Dolayısıyla, ne yapalım edelim bunları terör örgütü kategorisi içinde mütalaa edelim dediler. Böyle bir şey. Onu güvenlik kurulunda imzalattırdılar. Dünyanın değişik yerlerinde de levhen (yazılı bir şekilde) gönderdiler. Dosyalar halinde gönderdiler onları. Maşeri vicdanın (toplumun bütün kesimlerinin benimsediği ortak değerlere sahip kişilerin) buna inanacağına ihtimal vermiyorum. Bunların yaptıkları şeyler belli.” şeklinde konuştu.

HOCAEFENDİ, DÜNYA MEDYASININ ODAĞINDA
Röportaj talebiyle, New York Times, Financial Times, Sky News ve The Guardian başta olmak üzere dünya medyasında önemli yer tutan kuruluşların temsilcileri Hocaefendi’yi ziyaret etti.

9-10 gazetecinin her sorusunu içtenlikle yanıtlayan Hocaefendi, “Askeri müdahaleye hiçbir zaman olumlu gözle bakmadım. Demokrasi bu yöntem ile sağlanmaz.” diye konuştu.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]