Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kaybolan Rus gazeteci için özgürlük çağrısı

Ukrayna’nın gergin bölgesi Donetsk’te 5 Ağustos’ta kaybolan ve halen haber alınamayan resmi Rossiya Segodnya haber ajansı foto muhabiri Andrey Stenin için kampanya başlatıldı.

Rossiya Segondya ajansı tarafından başlatılan ve “FreeAndrew”, “Osvobodite Andreya” başlıklı (Andrey’i serbest bırakın) kampanyasında Ukraynalı askerler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Rus foto muhabirinin serbest bırakılması talep edildi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rossiya Segondya yetkilileri, “Stenin’in serbest bırakılması için tüm dünya kamuoyunu ve gazetecileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Savaş bölgelerinde görev yapan gazetecilerin hayatı tehlikede olmamalı. Onlara dokunulmamalı, çünkü kendi hayatlarını riske atarak habercilik yapıyorlar.” dedi.

1980 doğumlu Stenin, yaklaşık 10 yıldır foto muhabirliği yapıyordu. Foto muhabirin serbest bırakılması için Rus merciler de seferber oldu.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]