Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Minsk’te Poroşenko ve Lukaşenko görüştü

Belarus’un başkenti Minsk’e, Ukrayna, Avrupa Birliği ve Avrasya Üçlüsü (Rusya, Belarus, Kazakistan) zirvesine katılmak için giden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü.

Poroşenko görüşmede, Ukrayna’nın kuzey komşusu Belarus’tan ülkesinin toprak bütünlüğünün korunması hususunda destek istedi.

Görüşmede liderler Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların yanı sıra; enerji, iktisadi ve ticari konuları da ele aldı.

Donetsk ve Lugansk bölgelerinde durumun düzelmesinin öncelikli konu olduğuna dikkat çeken Poroşenko; “Bugün anahtar pozisyonumuz, Ukrayna’nın doğusunda çile çeken insanların acılarını dindirmek, bölgede barışı sağlamak.” dedi.

Poroşenko bu zirvenin sadece görüşmekle kalmayıp çözüme yönelik somut gelişmeleri getirmesini ümit ettiğini bildirdi.

Baş başa gerçekleşen Poroşenko ve Lukaşenko görüşmesi akabinde Ukrayna ve Belarus delegelerinin de katılımıyla heyetler arası görüşmeler yapıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]