Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’nın insani yardım konvoyuna izin çıktı

Berlin’de bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları doğu Ukrayna’ya gönderilmek üzere sınırda bekleyen 280 araçtan oluşan yardım konvoyuna izin verilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün yardım yüklü araçları Rusya ve Ukrayna’nın güvenlik garantisi vermesinin ardından teslim alacağı kaydedildi. Rus ve Ukrayna gümrük görevlileri araçları birlikte inceleyerek gümrük işlemlerini yapacak.

Ukrayna Federal Mali İşler Dairesi Başkanı Anatoli Makeronko yardım malzemeleri ile dolu araçların İzvarino sınır kapısından 30 araçlık partiler halinde geçiş yapacağını açıkladı.

Berlin’de dörtlü zirve sonrası açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Belirli konularda ilerleme sağladık. Doğu Ukrayna’ya insani yardım bu konular arasında. Ukrayna tarafı ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü anlaşma sağladı. İhtiyaç sahiplerine yardımlar bir an önce ulaştırılacak..” dedi.

Dörtlü zirvede taraflar insani yardım tecrübesinin gelecekte de kullanılması konusunda fikir birliğine vardı. Lavrov, “Maalesef, doğu Ukrayna’da vatandaşlar bu tür insani yardımlara büyük ihtiyaç duyuyor…” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın gönderdiği 280 kamyon yükte 400 ton tahıl, 100 ton şeker, 62 ton çocuk gıdası, 54 ton sağlık malzemesi, 12 bin uyku tulumu ve 69 adet jeneratör bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna, Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları ile 2 Temmuz’da bir araya gelmiş, iki saatlik görüşmenin ardından siyasi çözüm ve Ukrayna’da istikrarın sağlanması konusunda mutabakata varmıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]