Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin’in sözcüsü: Ukraynalı milislere tank vermedik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna’nın doğu bölgesinde tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne tank sevkiyatı yapıldığına dair iddiaları yalanladı.

Moskova radyosuna konuşan Peskov, “Doğu Ukrayna’ya herhangi bir teçhizat göndermediğimizi defalarca açıkladık.” tepkisini dile getirdi.

Batı basınında yer alan iddialarda Rusya’nın 30’u tank olmak üzere 150 civarında ağır askeri aracın Rusya yanlısı milis güçlere ulaştırıldığı iddia edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ofisinden yapılan açıklamada da ülke sınırından geçerek doğu bölgesine giren Rusya’ya ait zırhlı araçlardan oluşan konvoyun bir kısmının imha edildiği açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna’daki faaliyetleri tehlikeli ve provokatif olarak değerlendiren Beyaz Saray ise Kiev yönetiminin açıklamalarını doğrulamadı.

Ukrayna ordusu Donetsk ve Lugansk’da yeniden kontrolü sağlamak için operasyonlarını sürdürüyor. Bölgede bine yakın sivil ve askerin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. On binlerce sivil de Ukrayna’nın farklı bölgelerine ya da Rusya’ya göç etmek zorunda kaldı.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı Rusya’nın gıda ithalatına ambargo uygulaması sürüyor. Rusya, Türkiye dahil diğer ülkelerden açığını kapatmaya çalışırken, Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya’ya ihracattan kayıplarının 100 milyar dolara ulaşmasından endişeleniyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]