Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cihan’a siber saldırı Meclis’e taşındı: 30 Mart’ta TİB görev üstlendi mi?

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi akşamı seçim sonuçlarını veren haber ajanslarına yönelik yapılan siber saldırıları Meclis gündemine taşıdı. Erdal Aksünger, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a “30 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla seçim sonuçlarını veren herhangi bir haber ajansına ve bir kurum veya kuruluşa siber saldırı yapılmış mıdır? 30 Mart yerel seçimlerinde TİB herhangi bir görev üstlenmiş midir? Üstlendi ise bu görevleri nelerdir?” diye sordu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB), bir kurum veya kuruluşu 24 saat çalışmaz hale getirecek siber saldırı yapma kabiliyeti olup olmadığını ve bu kabiliyeti ne zaman hangi kurum ve kuruluşlara karşı uyguladığını, 30 Mart- 01 Nisan tarihleri arasında TİB’e giren ve çıkan kişilerin kayıt altına alınıp alınmadığını soran Milletvekili Aksünger, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde yer alan sorular şöyle:

– Türkiye’de siber saldırı gerçekleştirme kabiliyeti olan kamu kurumu var mıdır? Varsa bu kurumlar hangileridir?

– Yapılacak bir siber saldırı ile YSK’nın sistemlerine müdahale etme imkanı var mıdır? Var ise bu saldırıları önlemek için alınan önlemler nelerdir?

– TİB’in, bir kurum veya kuruluşu 24 saat çalışmaz hale getirecek siber saldırı yapma kabiliyeti var mıdır? Bu kabiliyeti ne zaman hangi kurum ve kuruluşlara karşı uygulamıştır?

– 30 Mart yerel seçimlerinde TİB herhangi bir görev üstlenmiş midir? Üstlendi ise bu görevleri nelerdir?

– 30 Mart- 01 Nisan tarihleri arasında TİB’e giren ve çıkan kişiler kayıt altına alınmış mıdır? Bu tarihler arasında TİB’de olağan dışı bir mesai yaşanmış mıdır? TİB’de görevli olmadığı halde gerek Başkanlık oluru gerekse diğer görevlendirmelerle gelmiş olan kişiler var mıdır?

– Bu tarihler arasında hangi kamu kurumu yöneticileri ve siyasetçiler TİB’e gelmiştir? Bu kişilerin isimleri nedir? Giriş ve çıkışları kayıt altına alınmış mıdır? Alınmadı ise nedeni nedir?

– 30 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla seçim sonuçlarını veren herhangi bir haber ajansına ve bir kurum veya kuruluşa siber saldırı yapılmış mıdır? Yapıldı ise Başkanlığın bilgisi olmadan böyle bir siber saldırının yapılması mümkün müdür?

– MİT, Türksat vb. kurumlardan teknik yardım alınmadan siber saldırıları gerçekleştirmek mümkün müdür?

– 30 Mart yerel seçimlerinde oyların tutulduğu bilgisayar sistemlerine siber saldırı olmuş mudur?

– 10 Ağustos 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir siber saldırıyı önlemek için TİB tarafından yapılan bir çalışma var mıdır?

Bugüne kadar yaptığı 7 seçim organizasyonuyla sonuçları abonelerine en doğru ve hızlı şekilde ulaştıran Cihan Haber Ajansı, yerel seçimlerin gerçekleştirildiği 30 Mart akşamı uğradığı siber saldırıları yargıya taşımıştı.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]