Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moskova Patrikhanesi’nin Ukrayna Başpiskoposu Vladimir öldü

Moskova Patrikhanesi’ne bağlı, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposu Vladimir hayatını kaybetti. Kiliseden yapılan açıklamada, 3 Temmuz’da durumu ağırlaşan Vladimir’in iç kanamaya bağlı olarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Başpiskopos Vladimir’in Kiev’de gerçekleşen cenaze merasimine katılan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, dini ritüellerini gerçekleştirdikten sonra açıklama yaptı.Törene eşi ile gelen Poroşenko; “Ukrayna kilisesi bugün büyük bir kişiyi kaybetti. Bizim kiliselerimizin kurucusuydu. Mütevazı, seçkin bir adam, bilge bir şahsiyet, hayır sahibi, güçlü bir inancı vardı. Ukrayna’nın içinde bulunduğu bu zor dönemde ona ihtiyacımız vardı.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]