Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Bildt ile terör operasyonlarını konuştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt’i kabul etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdare binasında gerçekleşen görüşmede, Poroşenko ile Bildt ülkenin doğusundaki durumu ele aldı.

Ateşkesin askıya alınma kararını anlayışla karşıladığını belirten Bildt, Ukrayna lideri Poroşenko’nun barış planını, karşılıklı ateşkesi, Ukrayna-Rusya sınırında AGİT gözlemcilerinin çalışmasını, ayrılıkçıların ellerindeki bütün rehinelerin serbest bırakılmasını desteklediğini söyledi.

Ayrılıkçıların barış planına uymadığını ve ateşkesi ihlal ettiklerini belirten Poroşenko ise Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin daha kararlı hareket etmelerini istedi.

Poroşenko ve Bildt, ülkenin doğusunda devam eden terörle mücadele operasyonları ve kontrolün sağlanması konusunda daha yakın işbirliği yapılması hususunda anlaştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]