Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İktidara yakın Takvim’den Ukraynalı kadınlara ahlaksız itham

Türkiye’de iktidara yakınlığıyla bilinen; yalan ve iftira içerikli, Takvim Gazetesi, sürmanşetinden edep sınırlarını aşan bir haberle Ukrayna kadın ve kızları için ahlaksız bir ithamda bulundu.

Ukrayna’daki dramdan dahi şahsi çıkar peşindeki zihniyetin gazetesi, ‘bu kadar da olmaz‘ dedirtti.

Hükümetin sözcülüğüne soyunan Takvim, Belarus ve Moldova’ya vizelerin kaldırılması haberini, ‘Çok güzel hareket’ başlığıyla anasayfasından gördü. Gazete, hükümetler arasında yapılan bu anlaşmanın detaylarını ise şu ahlak dışı ifadelerle sundu: “Güzel kızlarıyla ünlü Belarus ve Moldova’ya vize kaldırıldı. Erkekler sevinç çığlığı attı. Kadınlar karalar bağladı. Haber, sosyal medyada ilk sıraya çıktı. Gençler iki ülkeye mesaj yolladı: Bekleyin bizi hemen geliyoruz.”

SURİYELİ VE UKRAYNALI KADINLARA AHLAKSIZ İTHAM
Haberde akıllara durgunluk veren bir başka detay ise kullanılan resmin üzerinde yer alan fıkra oldu. Suriye’den ülkemize sığınan kadınları aşağılayan ifadelerin bulunduğu fıkra, okuyanları adeta insanlığından utandırdı.

İşte gazetenin tiynetini ortaya koyan o fıkra: “Bir genç ihtiyar babasına kısmet arar. Sonunda iyi bir fikir bulur. ‘Baba Suriye’den çok sayıda yalnız kadın geldi. Gel seni biriyle baş göz edelim’ der. Baba niyete katılır, adresi beğenmez: Oğlum Ukrayna da karışık, biraz bekleyelim…

Her fırsatta medyadaki ahlak dışı yayınları eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, iddialara göre kendisiyle organik bağı bulunan bu gazetelere konuşmalarında nasıl yer vereceği bilinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde bir yazı ile (okumak için tıklayınız) Ukrayna ve Türk halkının özelliklerini anlatmıştık. Türkiye’deki bu tür kişilerin, gerçek Türk milletinin duygu ve düşüncesini temsil etmediğini belli ve azgın bir oligarşiyi temsil ettiğiniz bildirmek isteriz.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]