Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da helikopter düşürüldü: biri general 14 asker öldü

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk Bölgesi’nde Slavyansk şehrinin dağlık Karaçun mevkiinde ayrılıkçı milisler bir helikopter düşürdü. Vurulan helikopterde General Vladimir Kulçitskiy ile birlikte 14 asker hayatını kaybettiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Parlamentosu Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından parlamento oturumu esnasında yapıldı.

Turçinov; “Şu anda bana gelen bir bilgiye göre, Slavyansk yakınlarından bizim bir helikopterimiz Rus silahlarıyla vuruldu. Savaş helikopteri değil taşıma amaçlı bir helikopterdi. Bizim 14 askerimizle birlikte General Kulçitskiy hayatını kaybetti. Onları saygıyla anmanızı istiyorum.” dedi.

Parlamento oturumunda milletvekilleri hayatını kaybeden askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Doğudaki Slavyansk ve Kramatorsk şehirlerinde terörle mücadele operasyonu erken cumhurbaşkanlığı seçimleri akabinde daha etkili bir şekilde yürütülmeye başlamıştı. Operasyonlar havadan jet ve helikopterler ile karadan ise havan topları kullanılarak yürütülüyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]