Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna jetleri, Donetsk havaalanını bombalıyor

Ukrayna ordusuna ait savaş uçakları, Donetsk havaalanını ele geçiren milis güçlerini etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Yerel saatle 13.00’da milis güçlere ait bir grubun havaalanını ele geçirerek şantaj yaptığını kaydeden Ukrayna ordusu terörle mücadele operasyonu sözcüsü Vladislav Selezniyov, “Gruba silahlarını bırakmalarını ve terörle mücadele grubuna teslim olmalarını istedik. Eğer talebimiz yerine getirilmezse Ukrayna ordusu havalimanını kontrol altına almak için askeri operasyon seçeneğini değerlendirecek…” uyarısında bulundu.

Ültimatomun reddedildiğini ve savaş uçaklarının kullanıldığını ifade eden sözcü, “İlk olarak Sukhoi Su-25 savaş uçakları uyarı uçuşu yaptı. Milis güçler panik oldu. Bundan sonra da Mikoyan MiG-29 uçakları savunma noktalarına saldırı gerçekleştirdi.” dedi.

Savaş helikopterlerinden atılan bombalarla milis güçlerin kullandığı hava savunma sisteminin imha edildiği kaydedildi. Sözcü helikopterin düşürüldüğü yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Ukrayna ordusunun havaalanına askeri birlik de indirdiği belirtiliyor. Mi-8 helikopterinden indirilen askerlerin havaalanını çevrelediği ve operasyon hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.

Havaalanında sivil kişilerin bulunmadığı gelen bilgiler arasında. Uçak seferleri ise sabah saatlerinden itibaren iptal edildi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]