Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye: Ukrayna seçimlerinin özgür ve adil biçimde gerçekleştiği şüphesiz

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’daki seçimlerin özgür ve adil bir biçimde gerçekleştirildiğinden şüphe bulunmadığını kaydetti. Ukrayna’nın yeni devlet başkanının göstereceği siyasi iradeye dikkat çeken Dışişleri, ‘‘Kamu düzenini bozan kanun dışı tüm eylemlere, işgallere ve hukuka aykırı her türlü şiddete son verilmesi ve taleplerin demokratik mecralarda ifade edilmesi şarttır.’’ değerlendirmesine yer verildi.

Ukrayna’da yapılan devlet başkanı seçimlerinde halkın geniş katılım göstermesinden memnuniyet duyulduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ‘‘Ukrayna halkına, ülkelerinin birliği, istikrarı ve istikbali için seçimlere yüksek bir katılım göstererek sergiledikleri demokratik olgunluk ve irade dolayısıyla tebriklerimizi iletiyoruz. Uluslararası kuruluşlar ile çeşitli ülkelerden çok sayıda gözlemcinin izlediği seçimlerin demokratik standartlara uygun olarak özgür ve adil bir biçimde gerçekleştirildiği hususunda şüphe bulunmamaktadır. Hem uluslararası kuruluşlar bünyesinde hem de ikili düzeyde ülkemizden gözlemcilerin de izlediği seçimlerin sonuçları halkın tercihini ve iradesini yansıtmıştır.’’ ifadelerine yer verdi.

Ukrayna’da Devlet Başkanlığı makamınca elde edilen meşru ve demokratik yetkinin, ülkenin uzun süredir içinde bulunduğu krizin halkın tüm kesimlerini ve ülkenin tüm bölgelerini kapsayan katılımcı ve anlamlı bir diyalog süreciyle aşılması için çok önemli bir fırsat oluşturduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı, ‘‘Esasen seçimler öncesinde yuvarlak masa toplantılarıyla başlatılmış olan bu diyalog sürecinin, yeni Devlet Başkanının göstereceği siyasi irade ve kararlılıkla, bundan sonra daha da güçlenerek tüm toplum kesimlerinin talep ve kaygılarının karşılanabileceği bir uzlaşı zeminine dönüşeceği ümidini taşıyoruz. Bu amaçla, kamu düzenini bozan kanun dışı tüm eylemlere, işgallere ve hukuka aykırı her türlü şiddete son verilmesi ve taleplerin demokratik mecralarda ifade edilmesi şarttır.’’ dedi.

‘KIRIM’DAKİ FİİLİ DURUM DİPLOMATİK YOLLARDAN ÇÖZÜLMELİ’

Ukrayna’da devam eden krizin diyalogla sona erdirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, ‘‘Siyasal istikrarın yeniden sağlanması ve ülkenin refah ve ekonomik kalkınma yolunda ilerlemeye başlaması en büyük temennimizdir. Bundan bölgemiz ve ilgili tüm ülkeler de kazançlı çıkacaktır. Bu süreçte Türkiye, Ukrayna’yla yakın işbirliğinde bulunmaya ve çeşitli alanlardaki tecrübelerini paylaşmaya devam edecektir. Bu vesileyle, 300 bin soydaşımızın yaşadığı Kırım’daki fiili durumun da Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve temel insan hak ve özgürlüklerinin korunması dahil uluslararası hukuk çerçevesinde diplomatik yollardan çözüme kavuşturulması yönündeki görüşümüzü tekrar vurguluyoruz.’’ değerlendirilmesi yapıldı.

VEDAT DENİZLİ | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]