Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya’dan Ukrayna cumhurbaşkanına tebrik

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna halkının çoğunluğu tarafından seçilen yeni Cumhurbaşkanı Pjotr Poroschenko’yu tebrik etti. “Halkın istikrar ve gelecek vadeden bir Ukrayna’yı seçtiğini” söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı “Bu saatten sonra yeni cumhurbaşkanını ciddi görevler bekliyor.” dedi.

Yeni Cumhurbaşkanının öncelikle Ukrayna’nın doğusunda yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmasını öneren Steinmeier, “Cumhurbaşkanının ilk resmi ziyaretini ülkenin doğusuna gerçekleştirmesi ülkeyi istikrarlı bir hale getirmek için önemli bir adım olacaktır.” dedi. Steinmeier Ukrayna’nın yeniden yapılanması için düzenlenen yuvarlak masa toplantılarını ve ülkelerin diplomatik girişimlerini desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

“Yeni umhurbaşkanın yapması gereken en kısa zamanda bir hükümet kurmak.” diyen Steinmeier, “Bu girişimlerde ülkenin tamamı kucaklanmalı ve Ukrayna’nın geleceği için en uygun çözümler aranmalıdır.” ifadelerini kullandı. Almanya’nın Ukrayna’ya maddi ve manevi yardımlarının devam edeceğini söyleyen Steinmeier “Her zaman her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

MURAT DURDU | BERLİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]