Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO ve FOTO GALERİ] Kırımoğlu’ndan Sürgün’ün yıldönümünde Soma’ya taziye (Özel)

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Cemiloğlu, (Kırımoğlu) Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümü anma törenininde Soma’ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Soma faciası anında Türkiye’de olduğunu ve Türk halkının acısını paylaştığını ifade eden Kırımoğlu, “Soma bölgesinde madende patlama oldu. 300’den fazla insan rahmetli oldu. Biz Kırım Tatarları olarak orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, akrabaları ve bütün Türk milletine başsağlığı diliyoruz Allah sabır versin.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan anma mitingi ve yürüyüşüne katılan Kırımoğlu, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bugün 18 Mayıs Kırım Tatar halkının milli matem günü. Biz bugünü her sene anıyoruz. Bu sene 70. yıldönümü olduğu için büyük hazırlıklarımız vardı. Kırım çapında etkinliklerimiz olacaktı ama işgal sonrasında, Putin rejimi bize yasak getirdi. Ama buna rağmen halkımız köylerde, kasabalarda ve şehirlerde toplanıyor. Sürgün esnasında hayatını kaybedenlere dua ediyorlar ve kendi topraklarını işgalcilerden kurtarmak konusunda kararlı olduklarını ifade ediyorlar. Şimdi burada sadece, Kırım Tatarları değil Ukraynalı kardeşlerimiz de kendi bayraklarıyla gelerek bizlere destek olduklarını gösterdiler yardımcı olacaklarını ifade ettiler.” dedi.

Kiev’deki Ayasofya (Sofiyskiy) Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kadar Kırım Tatarı, tekbir ve şahadet getirerek yürüdü. Kırım Tatarları, yağmur altında sürgünde hayatını kaybedenleri dualarla andı. Hep bir ağızdan Fatiha Suresi okundu. Daha sonra Tatarlar, Kırım bayraklı araçlarla Kiev sokaklarında korna çalarak tur attı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]