Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gül: Ukrayna krizi bölgedeki istikrarı tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ukrayna’daki gelişmelerin bölgedeki istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini söyledi. Abdullah Gül, krize bir an önce siyasi çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Gül, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasındaki işbirliğinin bölgenin cazibe merkezi olmasını sağladığını kaydetti.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi, Milli Kütüphane’de yapılan açılışın ardından Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda devam etti. Üç ülke cumhurbaşkanı başbaşa görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Gül, Güney Kafkasya bölgesi konusunda ortak vizyonu ele aldıklarını belirterek, Türkiye’nin gerek Gürcistan gerekse Azerbaycan’la iyi ilişkiler içinde olduğunu kaydetti. Gürcistan’a Türkiye vatandaşlarının pasaportsuz seyahat edebildiklerini kaydeden Gül, ‘‘Azerbaycan’la da çok daha özel bir ilişkiye sahibiz’’ sözlerine yer verdi. Üç ülkenin samimi ilişkilerinin bölgeyi bir cazibe merkezi halinde getirdiğinden söz eden Cumhurbaşkanı Gül, üç ülke olarak bazılarının rüya olarak tanımladığı projeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

‘KIRIM TATARLARININ DURUMUNU HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ’

Ortak arzularının bölge refahı ve ekonomik gelişmeyi artırmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bölgesel konuları da ele aldıklarını ifade etti. Gül, ‘‘Ukrayna’daki krizi de görüşmelerimizde konuştuk. Bölgemizdeki güvenlik ve istikrarı etkilediği konusunda hemfikiriz. Krize siyasi çözüm bulunması şarttır. Kırım Tatarları Türklerin durumunu da hassasiyetle takip ediyoruz.’’ değerlendirmesinde bulundu.

‘HAZAR’I KARADENİZ’E BAĞLAYACAK PROJELER’

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giogri Margvelaşvili, Gül’ün inisiyatifi ile başlatılan Üçlü Zirve’nin öneminden söz ederek ülkeler arasındaki işbirliğini daha ileri seviyelere taşımak istediklerini kaydetti. Margvelaşvili, Hazar Gölü’nü Karadeniz’e bağlayacak projelerden söz ettiklerini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise birbirine tarihi bağlarla bağlı üç ülkenin son derece güçlü ilişkiler içinde olduğunun altını çizdi.

Basın toplantısından sonra Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili tarafından konuk cumhurbaşkanları onuruna verilen öğle yemeğine geçildi. Cumhurbaşkanı Gül’ün akabinde İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

VEDAT DENİZLİ | TİFLİS – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]