Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Atatürk, ölüm yıl dönümünde Kiev’de de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de anıldı.

Bayrakların yarıya çekildiği Kiev Büyükelçiliği’nde düzenlenen 10 Kasım anma törenine; Büyükelçi Müsteşarı Şule Gürel, Askeri Ateşe Cengiz Fitöz, Birinci Kâtip Yasemin İpek Öztürk, Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, büyükelçilik mensupları, üniversite öğrencileri, basın mensupları ve işadamları katıldı.

Program, Türkiye ile Ukrayna arasında saat farkı olmadığı için 9’u 5 geçe başladı. Bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı okundu.

Törende ilk olarak söz alan Müsteşar Şule Gürel söz alan Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın Türkiye’de bulunduğu için anma törenine katılamadığını bildirdi.

Daha sonra söz alan Askeri Ateşe Cengiz Fitöz, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlerken bilim ve akılla beslenen düşünce sisteminden ilham aldıklarını belirtti. Fitöz; “Hepimizin bildiği gibi yurtta sulh dünyada sulh yaklaşımı ile barış içinde bir dünya düzeni özlemi çeken yüce önder Atatürk bütün dünyaya mal olan düşünceleriyle çağdaş bir uyanışın öncüsü olmuştur” şeklinde konuştu.

Birinci Kâtip Yasemin İpek Öztürk ise “Atatürk 57 yıllık hayatına birçok kimsenin hayalini bile edemeyeceği birçok başarılar sığdırdı.  İmkânsızı gerçekleştirmede güvenebileceği sırtını dayayabileceği tek bir güç olduğunu onun da yüce Türk milleti olduğunu çok iyi biliyordu. Milleti ona ve davasına öyle inandı öyle güvendi ki Balkan Savaşları’ndan Çanakkale’de evlatlarını şehit veren aileler geride kalan son evlatlarını onun arkasında savaşa göndermekte tereddütte düşmediler.” diye konuştu.

Öğrenciler adına söz alan Ukrayna Türkiye Üniversite Öğrencileri Derneği Başkanı Ali Kavlak, üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını büyüklerinin bilmesini istedi. Ali Kavlak aynı hassasiyetle sorumluluk bilincini gelecek nesillere taşıyacaklarını söyledi.

Törende söz alan Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız ise Atatürk’ün askeri ve siyasi olmak üzere iki yönünün olduğunu belirtti. Berat Yıldız, Osmanlı’nın son döneminde yetişen Atatürk’ün askeri kimliğinden ziyade dünyadaki gelişmeleri iyi okuyan siyasi ve devlet adamlığıyla öne çıktığını ve modern Türkiye’yi kurduğunu ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]