Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Köşk seçiminde yurt dışında hile tepkisi: Oylar Türkiye’de sayılacak

Yerel seçimdeki hile iddialarına dikkat çekilerek, Köşk için yurt dışında kullanılacak oyların sayılmadan Türkiye’ye getirilecek olmasına tepki yağdı.

Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları da oy kullanacak. CHP, Türkiye’de kayıtlı seçmenin yüzde 5.3’üne denk gelen 2 milyon 800 bin kişi için şimdiden çalışmalara başladı.

Yerel seçimdeki hilelere dikkat çeken CHP, benzer durumun Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında verilecek oylarda da yaşanabileceğin endişesini taşıyor. Yurt dışında farklı bir sistem uygulanacak. YSK’nın bastırdığı formlar büyükelçiliklere gönderilecek. Vatandaşlar bu formu doldurarak oy kullanacak. Yeteri kadar duyuru yapılmazsa vatandaş kayıtlı da olsa oy kullanamayabilir.

“ZARFLAR DEĞİŞTİRİLEBİLİR”

Kullanılan oy sandıkları büyükelçiliğe veya konsolosluğa emanet edilecek. CHP’ye göre, sandıklar kapandıktan sonra hile yapılabilir. Kullanılan oy zarflarını değiştirmek mümkün. Ayrıca oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar sayılmak üzere Türkiye’ye getirilecek. Bu da ciddi kuşku yaratıyor. Barajı aşan 3 partiden sandıklar için istenen görevlilerin resmi bir statüye sahip olmaması da sıkıntı yaratıyor. Çünkü bir partinin üyesinin gelmemesi durumunda sandığa başka bir isim atanabilecek.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat; “Büyükelçiler AKP il başkanı konsolosluklar da ilçe başkanı gibi çalışıyor” ifadesini kullandı.

Özbolat, yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Kanunda bir düzenlemeye ihtiyaç var. Birincisi oy kullanma süresiyle ilgili. Sürenin 4 gün değil daha uzun olması lazım. Okullar tatil olunca insanlar Türkiye’ye gelecek. Bu da oy kullanımını azaltacak. Kanun teklifinde bir diğer düzenleme ise oyların buraya getirilerek sayılmasına ilişkin olacak. Oylar orada sayılıp ıslak tutanak tutulur. Sonuçlar sandık kuruluna verilir ve Türkiye’ye getirilir. Aksi takdirde AKP şaibeden kurtulamaz.”

Özbolat, kendisinin yurt dışı örgütlenme çalışmalarını sürdüreceğini, Avrupa’da özellikle sosyal demokrat partilerle görüşüp destek ve yardım isteyeceklerini kaydetti.

AKP ŞAİBEDEN KURTULAMAZ

CHP’li Loğolu, “Madem sandık yurtdışında kurulacak, o zaman oylar da orada sayılır, sonuçlar YSK’ya verilir. Aksi halde AKP şaibeden kurtulamaz” dedi.


GÜLER YILMAZ | TARAF

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]