Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO] Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatları heyecanı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkçe Olimpiyatları büyük bir coşkuyla başladı.

Bu sene festival havasında gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları, Ukrayna Eğitim Bakanlığı himayesinde; Uluslararası Meridyen Okulu, Milli Taras Şevçenko Üniversitesi, Boris Grinçenko Üniversitesi, Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi ve Syaivo Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi tarafından organize edildi.

Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayı’nda gerçekleşen Türkçe şöleni açılışı üst düzey Türk ve Ukraynalı davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Çocuk ve Gençlik Sarayı içerisinde kurulan stantlarda, Türkiye’den gelen; ebru, hat ve kaligrafi alanından tanınmış sanatçılar ile birlikte Ukraynalı sanatçılar hünerlerini sergiledi.

Geleneksel kıyafetli Türk üniversite öğrencileri ve Türk öğretmenler ise Ukraynalı misafirlere; çiğ köfte, yayık ayranı, Osmanlı şerbeti, Osmanlı macunu, sarma, baklava gibi Türk mutfağından seçme lezzetleri ikram etti. Festival çerçevesinde ziyaretçilere çok sayıda, Türkiye’yi tanıtan broşür ve katalog dağıtıldı.

Ülkede ilk olarak 2007 yılında 4 kurumdan 21 öğrenciyle dostluk ve sevgi yolculuğuna başlayan, Uluslararası Ukrayna Türkçe Olimpiyatları’na bu yıl 55 kurumdan 455 öğrenci finale katıldı.

Finale kalan öğrencilerden dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. ‘Birleşen Gönüller’ sloganı ile 25 Mart’ta Odesa’da başlayan etkinlikte 19 kategoride binlerce öğrenci dereceye girip Türkiye bileti alabilmek için yarıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]