Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali 25 Nisan’da yapılacak

2003 yılından bu yana Türkiye’de, 2007’den itibaren de Ukrayna’da her yıl, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Milli Taras Şevçenko Üniversitesiyle, Boris Grinçenko üniversitesi ve Uluslararası Meridyen okulunun beraber gerçekleştirdiği olimpiyatların bu yıl 12’incisi düzenleniyor. Bu yıldan itibaren organizatörlere Ukrayna “Dragamanova” Milli Pedagoji üniversitesi ile “Syaivo” Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi de katıldı.

2007 yılında 4 kurumdan 21 öğrenciyle dostluk ve sevgi yolculuğuna başlayan Uluslararası Ukrayna Türkçe Olimpiyatlarının 11.si 28 kurumdan 205 finalistle kutlanmıştı. Bu yıl 12. si “Dil ve Kültür Festivali” adı altında yapılan 2014 Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finaline 55 kurumdan 455 finalist katıldı. Ukrayna-Türkiye Kültür Şöleni ile beraber Ödül töreni 25 Nisan 2014’te Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayında (Ulıtsa Ivana Mazepı-Івана Мазепи, 13 ) yapılacak. 25 Nisan 2014’de sabah 10.00 ile 15.00 arası Türk ve Ukrayna el sanatlarının ve ustalarının yer alacağı kültür şöleninden sonra saat 15.00’te başlayıp iki saat sürecek “Ödül Töreni” ile sona erecek.

Ukrayna ve Türkiye tanıtımının yapılacağı Kültür Şölenini “Syaivo” Ukrayna Türkiye Kültür Merkezi organize ediyor. Her iki ülke dil, kültür,eğitim ve sanatını her alanda desteklemek amacıyla kurulan “Syaivo” bu programla dostluk,sevgi ve paylaşım ortak paydasında Ukrayna’da yaşayan insanların gönlünde ve yüzünde bir tebessüm oluşturmanın gayreti içinde olacak.

Kültür Şöleninde Türk sanatlarından; ebru, hat, kaligrafi, halıcılık, seramik gibi sanatların yanında Osmanlı macunu, çiğköfte, Osmanlı Şerbeti gibi klasik Türk mutfağın yanı sıra sarma, dolma, mantı, börek çeşitleri gibi güncel tatlar da yer alacak.

Ukrayna sanatlarından boncuk işleme, kağıt kesme, yumurta boyama, yün, dekoratif süsleme sanatları gibi çok ilginç sanatlar da izleyicilerini bekliyor olacak.

Olimpiyatların bu yılki sloganı : “Birleşen Gönüller – Єднання сердець”
“Günsel” firmasının Ana sponsorluğunda, 55 kurum ve 455 finalistin katıldığı olimpiyatların sınavları 25- 28 Mart tarihleri aralığında Liseler ve Üniversiteler Kategorilerinde 19 alanda yapıldı.25 Nisan ödül töreninde altın madalya alan öğrenciler 150 ülkenin katılacağı Dünya Türkçe olimpiyatlarında Ukrayna’yı temsil edecekler.

25 Nisan 2014’de sabah 10.00 başlayacak program herkese açık olacak.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları
Ukrayna Tertip Heyeti

Adres: Ulıtsa Ivana Mazepı-Івана Мазепи, 13
Tarih: 25 Nisan 2014
Saat: Sabah 10.00 ile 15.00 arasında

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]