Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: Ukrayna sorunu tank ve uçakla değil, diyalogla çözülür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ve Rusya’nın bir anlaşmaya varacağından emin olduğunu söyledi.

Vladimir Putin canlı yayında gazetecilerin ve halktan gelen soruları yanıtlıyor. Sorular ağırlıklı olarak gündemi meşgul eden Ukrayna krizi ile ilgili geliyor. Ukyrana ve Rusya’nın geleceği konusu ile ilgili soruyu yanıtlayan Putin, “Herkes şu anda etki altında. Eğer biz birbirimiz sayıyorsak, seviyorsak o zaman birbirimiz anlamak için bir yol bulmamız lazım. Aile içinde bunu yapmak kolay ama ülkeler arasında biraz zor. Buna rağmen biz birbirimizi anlayabiliriz. Birbirimizden kaçamayız.” diye konuştu. Putin, “Umarım ki, Ukrayna Kırım konusunda Rusya’nın başka türlü davranamayacağını anlar.” dedi.

PUTİN, KİEV YÖNETİMİ SUÇ İŞLEMEKLE SUÇLADI

Ukrayna yönetimin suç işlediğini savunan Putin, “Ukrayna’da neler olduğunu anlamak ve diyalog kurma yerine onlar daha çok güç kullanarak tehdit etmeye başladılar.” dedi. Vatandaşların üzerine tank ve uçakların sürüldüğünü belirten Putin, “Bu Kiev yönetimin yeni ve ciddi bir suçudur.” eleştirisi getirdi.

“UKRAYNA KENDİ İÇİNDE ANLAŞMAYA VARMALI”

Ukrayna sorunun çözülmesi için Rusya ve ABD’nin bir anlaşmaya varmasının doğru olmayacağını söyleyen Putin, krizi Ukrayna’nın çözmesi gerektiğini vurguladı. Putin, “Ukrayna kendi içinde bir anlaşmaya varması lazım. Anlaşmayı üçüncü ülkeler sağlamamalı. Bu çok önemli.” diye konuştu.

Ayrıca Ukrayna’daki krizin çözülmesinin tek çaresi diyalog olduğunu söyleyen Putin, “Sorunu anlamak ve çözmek için masaya oturmak lazım. Sadece diyalog, politik prosedür ile çözülür, tank ve uçaklarla olmaz.” dedi.

ABDURRAHMAN KAMBUROĞLU | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]