Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yaşayanların dikkatine!

2005’den beri haber verdiğimiz Ukrayna’da büyük ve ciddî değişim arefesinde bulunuyoruz. Ülke 2013 Kasım’dan bu tarafa sancılı bir dönem geçiriyor. Bugünlerde yeni olayların çıkması bekleniyor. Bildiğimiz sakin Ukrayna halkı bin bir çelişki içinde ve bekli de ilk defa gelecek hakkında oldukça endişeli ve karamsar.

Uzun süredir devam eden ekonomik kriz nedeniyle dermanları kalmadı. Zaten fakir olan kesim iyice zor duruma düştü. Bugün ordunun ülkenin doğusundaki; Harkiv, Donetsk, Lugansk, Mariupol, Zaporoj gibi bölgeler ve bu bölgelerin şehirlerinde müdahalesi söz konusu. Özellikle olay çıkan bölgedeki vatandaşlarımız ihtiyaç olmadıkça dışarıya çıkmayın. Kalabalık ve olay olan bölgelere yaklaşmayın.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Pencere ve camlara uzak durun. Hala vakit varken; konserve, pil, mum, hijyen malzemeleri, ilk yardım çantası, bulabiliyorsanız maske, içme ve temizlik için su, yağ ve şeker gibi temel gıdaları evinizde bulundurun.

Araçları olan ise mutlaka depolarında benzini dolu tutsun.

Telefonlarınız için yedek kontör bulundurun.

Siz tedbir alın, takdiri Allah’a bırakın. Konserveleri ve erzak stoklarınızı iyi günlerde yemeniz dileğiyle.

Sokaktan uzak durun, inşallah bu dünyadaki sancılı dönem; sabır, dua, sükûnet ve sağduyu ile atlatılır.

Ümitsiz olmaz, iyi günlerin geleceği inancı ve duasıyla.

ORDU MÜDAHALESİ GÜNDEMDE
Malumunuz, ülkede dün Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili ve Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov, televizyonda halka seslenmişti.

Ukrayna’nın doğusu ve güney doğusunda bazı bölgelerde federal yapı isteyen, Rusya yanlılarının artan eylemleri ve işgalleri durdurmak için ordunun müdahale etmesi bekleniyor fakat verilen süre dolmasına rağmen her hangi bir müdahale haberi henüz gelmedi. Bu müdahale olmayacağı anlamına gelmiyor. O nedenle tedbirli olmakta fayda var.

Aleksandr Turçinov, federal yapı taraftarlarına yarın sabah yerel saat ile 09.00’a kadar süre tanımıştı. Süre geçti.  Fakat verilen süre zarfında, Rusya yanlısı milislerin silahlarını bırakmadıkları gibi ele geçirdikleri; valilik, istihbarat ve emniyet binalarını da boşatmadılar. Şimdi geniş çaplı antiterör operasyonu başlatılması beklentisi hâkim.

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de Rusya’nın Rostov kentinde düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’nın iflasa doğru gittiğini, belirtti ve Ukrayna ordusundan iktidarın emirlerine uymamalarını istedi.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİN
Ülkedeki son durumu mümkün olduğunca anı anına aktarmaya çalışacağız.
Bizi sosyal medyadan da takip edebilirsiniz;
Facebook: https://www.facebook.com/ukraynahaber
Twitter: https://twitter.com/ukraynahaber

BÜYÜKELÇİLİK İLETİŞİM BİLGİLERİ

Herhangi bir sorun ile karşılaşılması halinde ivedilikle, Kiev Büyükelçiliği’ne ulaşabilirsiniz.

Başkent Kiev’deki Türk Büyükelçiliği telefon numaraları: +38 044 281 0 750 ve +38 044 281 0 751 şeklinde.

Odesa’daki Türk Başkonsolosluğuna ise; +38 048 722 79 11 numaralı telefondan, mesai saatleri dışında ise +38 093 711 00 24 mobil hattan ulaşabilirsiniz.

Bir sıkıntı yaşandığında, +90 312 292 29 29 (Türkiye) numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin aranabilir.

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – [email protected]

GSM: +38 063 665 65 25

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]