Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna meyve ve sebze ithalatını durdurabilir [ÖZEL]

"Ülkemizde ithal malların kullanımı bir alışkanlık haline geldi. Alıcı ithal mallara alışıyor ileride bundan vazgeçmek zor olabilir."

Ukrayna Tarım Bakanı Nikolay Prisyajnük, Ukrayna’da yetiştirilebilen sebze ve meyvelerin yurt dışından girişini yasaklanmasını istedi.

Vinnitsa Bölgesi’nde yapılan toplantıya katılan Bakan Prisyajnük, ithal tarım ürünlerinin ülke ekonomisine zararlarından söz etti. Nikolay Pirsyajnük, “Bizim amacımız egzotik meyveler hariç, elimizdeki imkânları kullanarak ülkemizdeki yetişen meyve ve sebzenin yurt dışından getirmeyi durdurmalıyız. Aynı zamanda ürünlerimizin kalitesini rekabet edilmeyecek derecede yükseltmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Prisyajnük, “Ülkemizde ithal malların kullanımı bir alışkanlık haline geldi. Alıcı ithal mallara alışıyor ileride bundan vazgeçmek zor olabilir.” diye konuştu. Ukraynalı Bakan’ın verdiği bilgilere göre, ülke her yıl yaklaşık 8 milyon ton sebze ve meyve üretmesine rağmen tüketimi ise yaklaşık 6 milyon ton civarında.

Kiev’deki yaş meyve ve sebze hallerinde faaliyet gösteren Savaş Akar, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; ” Ukrayna yaş meyve sebze ithalatını durdursa dahi bundan Türkiye etkilenmez. Genelde bizler Türkiye’den, armut, mandalina, limon, greyfurt, portakal, nar gibi Ukrayna’da yetişmeyen ya da çok az miktarda yetişen ürünleri getiriyoruz. Ülkede havaların soğuması ile birlikte domatesin durumu belli değil ama Türkiye’den salatalık da gelmeye başlar. Bizler zaten burada yetişen ve bol bulunan ürünleri getirmeyi tercih etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Ukrayna, Türkiye’nin yaş meyve sebze ihraç ettiği ülkelerin başında geliyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu  | [email protected]

FaceBook: facebook.com/erdogduy

Telegram: t.me/ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]