Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lavrov, Ukrayna’da tansiyonun düşme şartını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizinde tansiyonun tamamı ile düşmesinin mümkün olduğunu, bunun için Kiev’de iktidara gelen yönetimin meşru görülme girişimlerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen konferansta konuşan Lavrov’a göre bölgelerle sıkı diyalog kurulması da zorunlu. Rus Bakan, “Biz Ukrayna krizinin tamamı ile çözülebileceğine inanıyoruz. ‘Maydan hükümetinin’ dayatılmasına ve meşru görülmesine artık devam edilmemesi gerekiyor…” dedi.

Kiev’in tüm vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumayı garanti altına alacak şekilde reform yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Lavrov, “Burada Ukrayna’nın tarafsız ülke olmaya ihtiyacı var. Biz komşumuz ve dost ülke Ukrayna’nın tartışma merkezi değil, Avrupa’da istikrar ve işbirliğinin garantisi olması gerektiğine inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kiev’de gerçekleşen devrimin ardından Kırım Cumhuriyeti’ni topraklarına katan Rusya, Doğru Ukrayna’da Rusça konuşan toplulukların haklarının dikkate alınmasını istiyor. Bazı kent yönetimlerinin göstericiler tarafından işgali sürerken, Moskova anayasa değişikliği yapılarak federal bir yapıya geçilmesini talep ediyor.

25 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan Ukrayna ekonomisi ise zor günler yaşıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye dahil Avrupa ülke liderlerine gönderdiği mektupta Ukrayna üzerinden doğalgaz sevkiyatının durabileceği uyarısında bulundu. Rusya doğalgaz indirimi vesilesi ile 34,5 milyar dolar Ukrayna ekonomisine katkı sağladığını, benzer adımın Avrupa ülkelerinden gelmemesini eleştiriyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]