Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım parlamentosu oy birliği ile yeni anayasayı kabul etti

Ukrayna’dan ayrılıp, Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti Rusya Anayasası’na uyumlu hale getirilen yeni anayasayı oy birliği ile kabul etti.

Interfax’ın verdiği bilgiye göre 100 vekilin bulunduğu parlamentoda oturuma katılan 88 milletvekilinin tamamı yeni anayasaya destek oyu verdi.

Kırım parlamentosu resmi gazetesinde yayınlanmasının ardından yeni anayasa yürürlüğe giriyor. Rusya’nın herhangi bir resmi işlem yapması gerekmiyor.

Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov yeni anayasanın 12 Nisan’da resmi gazetde yayınlanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yeni anayasaya göre Kırım Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu altında demokratik bir devlet olarak tanımlanıyor. Kırım ve Rusya arasındaki ilişkiler de anlaşma çerçevesinde gerçekleşiyor. Anayasada Kırım Cumhuriyeti’nin Rusya topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapılıyor.

Kırım Parlamento Başkanı Konstantinov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Kırım Bakanlar Konseyi Başkanı Sergey Aksyonov’u Kırım Cumhuriyeti Geçici Başkanı olarak atamasını önerdiklerini ifade etti. Putin’in onay vermesi durumunda Parlamento seçimlerinin yapılacağı Eylül’ün ikinci haftasına kadar Kırım Cumhuriyeti’nin başkanı olarak Aksyonov görev yapacak.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]