Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donetsk’te bir gurup bağımsızlığını ilan etti

Ukrayna’nın güney doğu bölgesinde yer alan Donetsk kentinde kamu binalarını işgal eden Rusya yanlısı gruplar bağımsızlık ilan etti.

Interfax’ın bölgeden edindiği bilgiye göre, merkez yönetim binasında toplantı yapan grup “Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin” kurulduğunu ilan etti.

Toplantıda alınan kararda, “Donetsk Halk Cumhuriyeti adına sadece Yüksek Konsey konuşma hakkına sahip. Diğer ülkelerle olan ilişkilerimiz ve sonrasındaki gelişmeler kamuoyu ile tartışılarak ve referandumla karar verilecek….” denildi.

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Donetsk kentinin Rusya’ya katılmak için referanduma gideceği kaydedildi. Tarih olarak 11 Mayıs öncesi belirlendi.

Donetsk bölgesinin toplam 4,3 milyon nüfusu bulunuyor. Rus nüfus ise yüzde 38 civarında.

Donetsk’in bağımsızlık ve Rusya ile birleşme çalışmalarına Moskova’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Kiev yönetimi Rusya’nın doğu ve güney Ukrayna’da istikrarsızlık oluşturduğunu ve bölgeye askeri müdahalede bulunacağını iddia ediyor.

Gösterilerin başladığı Harkov ve diğer kentlerde ise durumun kontrol altında olduğu belirtiliyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]