Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’nin yasakları Amerika’da manşetlerde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya sitesi Twitter’ın kökünü kazıyacaklarını açıklamalarının ardından erişimin engellenmesi ABD medyasında geniş yer aldı. Birçok medya kuruluşu haberi son dakika olarak verdi.

Amerikan televizyonu CNN, haberi “Türk Başbakanı, Twitter’ın kökünü kazıyacağı taahhüdünde bulundu” başlığıyla duyurdu. İstanbul muhabiri Ivan Watson ile telefon bağlantısı kuran CNN, “Türkiye başbakanının ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ demesinden saatler sonra, sosyal medya sitesine ulaşılamadı. Kısa sürede #TwitterblockedinTurkey, #DictatorErdogan ve #TurkeyBlockedTwitter etiketleri dünya listesine (TT) girdi.”ifadelerine yer verdi. Haberde, Erdoğan’ın “Uluslararası toplumun ne dediği umurumda değil” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Wall Street Journal (WSJ), haberi “Türkiye internet kurumu Twitter’ı engelledi” başlığı ile duyurdu. Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde hükümeti yolsuzluk iddiaları için bir araç haline gelmiş sosyal medya sitesini kapatmakla tehdit ettikten sonra engellemenin geldiğini ifade etti. Engelleme ile ilgili milyonlarca tweet atılarak dünya listesinde ilk 10’a girildiğini belirten WSJ, yasaklamanın Türkiye’yi aralarında Suriye, Kuzey Kore ve İran’ın olduğu otoriter devletler grubuna soktuğunu yazdı. WSJ, Türkiye’de önemli basın yayın organlarının Başbakan Erdoğan’ı eleştirmekten kaçınmalarından sonra Twitter kullanımında önemli bir artış olduğunu da hatırlattı.

New York Times gazetesiise “Türk hükümeti, üst düzey devlet yetkilileri ve akrabaları hakkında yolsuzluk soruşturması ile ilgili sızan telefon konuşmalarını yayan sosyal medya ağı Twitter’ı engelledi. Kapama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki yerel seçim mitinginde Twitter ile ilgili yaptığı konuşmadan sonra geldi.” diye yazdı.

Fox News televizyonu internet sitesinde, Türkiye’de yerel seçim öncesinde hükümetin itibarına zarar veren kayıtların yayıldığı Twitter’ın kapandığını duyurdu. Amerikan televizyonu, geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, çok fazla nakit paranın ortadan kaldırılmasında bahsedildiği hatırlatıldı.

ORHAN AKKURT | NEW YORK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]