Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya: “İlhak” iddiası Kırım halkına hakaret

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edildiği iddiaların Kırım halkına yönelik bir hakaret olduğunu söyledi.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi’nde Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile ilgili anlaşmanın görüşmesinde konuşan Lavrov, “Batılı meslektaşlarımız “ilhak” kelimesini kullanıyor. Benim düşünceme göre bu kelime yanlış ve Kırım halkının kendi geleceğini belirleme hakkını kullanmasına bir hakaret.” dedi.

Batılı ve diğer meslektaşlarına Kırım’da referandum öncesi ve sonrası yaşananları, halkın buna tepkisini dikkatli bir şekilde izlemelerini öneren Lavrov, Kırım halkının yoğun bir şekilde Rusya pasaportu almaya başlamasını örnek gösterdi.

Rus bakana göre bu sevinç ve mutluluk herhangi bir şekilde organizasyon ya da gösteri olamaz.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırımlı yetkililerle birlikte imzaladığı birleşme anlaşması dün parlamentonun alt kanadı Duma’dan onay aldı. Anlaşma bugün de Federasyon Konseyi’nde ele alınıyor. Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile ilgili hukuki sürecin bu hafta tamamlanması bekleniyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]