Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin son imzayı attı, Kırım resmen Rusya’nın toprağı oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım ve Sivastopol’un Rusya Federasyonu’na bağlanması ile ilgili anlaşmayı iki parlamentonun onayının ardından imzaladı. Böylece yasal süreç tamamlanarak Kırım resmen Rusya toprağı oldu. Rusya’nın Kırım Cumhuriyeti ve bu cumhuriyet içinde özel statüye sahip Sivastopol bölgesi Ayasaya girdi.

Kremlin Sarayı Yekaterininski salonunda gerçekleşen imza törenine Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve Duma Başkanı Sergey Narışkin de katıldı.

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Kırım Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu’na bağlanmasına yönelik anlaşma 20 Aralık’ta Kremlin’de Kırım yetkililerle birlikte imzalandı. Anayasa Mahkemesi’nin onayının ardından anlaşma iki parlamentonun onayına sunulmuş, ikisinden de neredeyse oybirliği ile olumlu cevap alındı.

Putin imzaladığı bir başka kararla da Kırım Federal Bölgesi’nin oluşumunu sağladı ve Kremlin Kırım Federal Bölgesi Temsilciliğine Oleg Bulavintsev’i atadı.

Rus lider Kırım’ın Rusya yasal, ekonomik ve sosyal sistemine adaptasyonu için yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti.

Rusya’nın 83 olan bölge sayısı da böylece 85’e yükseldi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]