Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

OTKOD 18 Mart Çanakkale Şehit’lerini andı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü Odesa Türk Kültür ve Öğrenci Derneğinin düzenlediği konferansla Odesa‘da Meçnikov üniversitesinde anıldı.

Konferansa Odesa‘da okuyan Türk öğrenci arkadaşlarımız ve Meçnikov üniversitesinde eğitim gören Ukrayna’lı öğrenciler yanı sıra , öğretim görevlileri ve Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu’nda görevli konsolos muavini Melih Demirtaş da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu muavin konsolosu Melih Demirtaş’ın yaptığı konuşmada; ”Bugünde beraber olmak ayrı mutluluk ve ayrı sevinçtir .Türk dış politikasının en önemli prensibi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ”Yurtta sulh,cihanda sulh” ilk önce vatanımızdan kendi toprağımızda sağladığımız sükunetin daha sonra ülkemizde ve tüm dünyada da hakim olması Türk dış politakasının temel amacıdır sizler gibi genç arkadaşları görmek tarifi imkansız mutluluklar getiriyor ve bir kez daha huzurlarınızda Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.Konferansı düzenleyen Odesa Türk Kültür ve Öğrenci Derneği ve okutmanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

Meçnikov Üniversitesi Türk dili bölümü Öğretmenlerinden Dursun Ahmet Atacık yaptığı konuşmada :

”Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.Huzurunuzda aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Odesa Türk Kültür ve Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Denizci yaptığı konuşmada :

”Bugün Çanakkale Zaferinin 99. yılını kutlamak ve bu zafer uğrunda can veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”dedi.

TAHİR FIRAT | OTKOD BASIN-YAYIN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]