Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Gazprom, Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatını azalttı

Gazprom'un gaz sevkiyatının bir kısmını Kuzey Akım'ı Almanya ve Çekya'ya bağlayan OPAL'e yönlendirdi.

Gazprom, Ukrayna üzerinden sevk ettiği doğalgazın bir kısmını Kuzey Akım’dan gaz alan OPAL boru hattına yönlendirdi. Böylece Rus enerji şirketi, Ukrayna üzerinden yapılan gaz sevkiyatının hacmini azalttı.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, 1 Ağustos’ta düzenlenen OPAL’in serbest kapasitesini kullanma ihalesini kazanan Gazprom, bu hattaki sevkiyat kapasitesini 15.5 milyar metreküp artırarak 71.5 milyar metreküpe çıkarttı.

Gazprom’un gaz sevkiyatının bir kısmını Kuzey Akım’ı Almanya ve Çekya’ya bağlayan OPAL’e yönlendirmesi sonrasında Ukrayna üzerinden yapılan sevkiyat 161 milyar metreküpten 147.6 milyar metreküpe indi. Ukrayna üzerinden taşınan gazın hacmi dün 155.1 milyar metreküpte sabitlendi.

‘UKRAYNA, YILDA 400 MİLYON DOLAR ZARAR EDEBİLİR’

Fitch Ratings uzmanı Dmitriy Marinçenko, Kiev’in gaz sevkiyatının yüzde 20’sini kaybedebileceğini ve yılda 400 milyon dolar zarar edebileceğini ifade etti.

Kaynak: Sputnik

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]