Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Konstantinov: Kırım artık bağımsız bir devlet

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu bugün gerçekleşen oturumla bağımsızlık deklarasyonunu kabul etti. Deklarasyona 78 milletvekili destek verdi. Kırım yerel meclisi 100 parlamenterden oluşuyor.

Interfax’da değerlendirmede bulunan Kırım yerel yönetim kaynakları, “Bu çok önemli bir belge. Bağımsızlık deklarasyonu oturumda kabul edildi. Bu belgenin Rusya ile birleşme sürecinin tamamlanması ve 16 Mart’ta referandum yapılabilmesi için gerekiyordu. Hukuki bir süreç gerçekleştirildi.” bilgisini verdi. Kararın kabul edilmesinin ardından yürürlüğe girdiği ifade ediliyor.

Kırım Parlamento Başkanı Volodimir Konstantinov basına yaptığı açıklamasında, “Bu deklarasyonunun kabulu ile birlikte biz bağımsız bir devlet olduğumuzu ilan ettik. Gelecekte de Rusya’nın bir parçası olacağız.” dedi.

Konstinov Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin isminin de değişebileceğini, “özerk” kelimesini atarak “Kırım Cumhuriyeti” ifadesini kullanacaklarını ifade etti. Kırım Parlamento Başkanı’na göre bu yapılması gereken hukuki bir süreç.

Yerel meclis Kırım Tatarlarına yönelik çok önemli yasalar da kabul etti. Kırım Tatar dilinin desteklenmesi, okul öncesi, ortaöğretim ve üniversitede Rusça ile eşit haklara sahip olmalarının önü açıldı. Kabul edilen yasaya göre Kırım Tatar kültürü de her türlü alanda desteklenecek.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da parlamentonun oturumuna katıldı ve kısa bir konuşma yaptı.
FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]