Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Kars’ta Ukrayna Kültür Merkezi açılıdı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ukrayna Kültür Merkezi açılıştı. Kaynak: KAÜde Ukrayna Kültür Merkezi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ukrayna Kültür Merkezi açılıdı.
Ukrayna Kültür Merkezi açılışına Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör Yardımcısı Hidayet Metin Erdoğan, Dekan Prof. Dr. Haydar Yüksek, Ukrayna Kıyiv Taras Şevçenko Milli Üniversitesinden Doç. Dr. Anjela Demyannuk, Doç. Dr. Vlademir Pidvoinyi, Doç. Dr. Olga Kliminka, Ukraynalı öğrenciler İrina Koverna, Olena Horkow, Movina Dudka, Anastasya Tarasova, Viktorya Veiko, Natalya Zdebska ve KAÜ’lü öğrenciler katıldı.

Ukrayna Kıyiv Taras Şevçenko Milli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Anjela Demyannuk, “Bugün tüm Ukraynalılar için mübarek bir gündür. Çünkü Türkiye ve Ukrayna’nın tarihi ilişkileri dahilinde ilk olarak Türkiye’de Kars Kafkas Üniversitesi’nde bu merkez açılıyor. Tabi ki bu merkez Ukrayna için çok koşullarda doğmakta. Fakat, sadece bu günlerde Türkiye’nin, Ukrayna’ya destek verdiğinin bir göstergesidir. Her zaman olduğu gibi bugün de gösterdi ki bizim ülkelerimiz arasında barış ve karşılıklı anlayış olmaktadır. Umarım ki bugün açılan merkez, halklarımızın birbirimizi daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

Doç. Dr. Vlademir Pidvoinyi de şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda dünyanın her hangi bir köşesinde, bir şehirde Ukrayna Kültür merkezleri açılmaya başlanmıştır. Bu kültür merkezlerinin amacı da Ukrayna dili ve edebiyatını öğrenen ya da bu ülkeyi öğrenen öğrencilere yardımcı olmaktır. Bu ülkenin güzel kültürüne ortak olmaktır. Böyle bir kültür merkezinin bugün burada açılmış olmasından dolayı da son derece mutluyuz ve memnunuz. Bu merkezin Türkiye’nin Kars şehrinde açılmış olmasına tanık olduğumuz için de çok mutluyuz. Ve umuyoruz ki bu merkezin açılışı doğal olarak hem Ukrayna halkının hem Türklerin bir araya gelmesi için, birbirleriye barış ve huzur içinde görüşmeleri için çok güzel bir vesiledir. Biz Ukraynalı öğretim üyelerini de bu merkez mutlu etmiştir. Çünkü bu, her şeyden önce bizim yararımızadır. Bu merkezin açılması hem eğitim alanında hem siyaset alanında hem fen ve ilim alanında çok büyük bir rol oynayacaktır. Biz minnettarız ve teşekkürlerimizi iletiyoruz ki Kafkas Üniversitesinde böyle bir kültür merkezi açılmıştır. Buna vesile olan herkese de teşekkür ediyoruz. Tabi ki en büyük umudumuzda bu kültür merkezi bundan sonra da çalışacaktır ve öğrencilere, öğretim üyelerine yararlı olacaktır. Tabi ki her şeyden önce rektörlüğe, bu üniversitenin yönetimine teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü onlar bu şekilde hem Ukrayna ülkesini tanıtmaya yardımcı oluyorlar hem de Türk öğrencilerine Ukrayna dili ve edebiyatı, Ukrayna kültürünü de öğretmiş olacaklar.”

Kaynak: www.gazetekars.com/kaude-ukrayna-kultur-merkezi-13538h.htm

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]