Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Büyükelçiliği: Ukrayna’da bir tahliye süreci başlatılmadı

Ukrayna’daki son gelişmeler üzerine, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nden Türk vatandaşlarına yönelik bir duyuru yayınladı.

Büyükelçiliğin resmi sitesinden yapılan açıklamada; “Değerli vatandaşlarımız, Ukrayna’daki gelişmeler ülkemiz tarafından yakından takip edilmekte olup, hâlihazırda Büyükelçiliğimiz tarafından bir tahliye süreci başlatılmamıştır.” denildi.

Yapılan açıklamada, Ukrayna’da yaşayan veya bulunan, Türklerin güvenlik veya başka gerekçelerle ülkeden ayrılmaya karar vermeleri halinde, olağan ulaşım imkânlarından istifade edebileceklerine dikkat çekildi.

Öte yandan, ülkede mevcut ulaşım imkânlarının ortadan kalkması halinde,  Kiev Büyükelçiliği ve Odesa Başkonsolosluğu’nun, Türkiye vatandaşlarının, Ukrayna’dan güvenle ayrılmaları yönünde gerekli duyuruları yapacağı belirtildi.

BÜYÜKELÇİLİĞİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
Kiev Büyükelçiliği, Türkiye vatandaşlarını bu süreçte güvenlikleri açısından; tedbirli olmaları, güvenlik ilke, uyarı ve önlemlerine titizlikle riayet etmeleri, kalabalık ve sosyal olayların patlak vermesine müsait ortamlardan uzak durmaları, çevrelerinde bir eylem ve gösteri yapılması halinde bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı.

Kiev Büyükelçiliği (www. kiev.be.mfa.gov.tr) ve Odesa Başkonsolosluğu’nun (www.odessa.bk.mfa.gov.tr) web sitelerini adreslerinin verildiği duyuruda ayrıca vatandaşların büyükelçiliğin facebook sayfası (www.facebook.com/pages/TC-Kiev-Büyükelçiliği/233438656733779) ve Twitter hesabını (www.twitter.com/KievKonsolosluk) sıklıkla kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Diğer yandan, gerekli hallerde kendilerine ulaşılmasını isteyen kişilerin, [email protected] e-posta adresine; isim, soyadı, T.C. kimlik no, pasaport no, doğum tarihi ve yeri, telefon, e-posta adresi ve bulunduğu şehir hakkındaki bilgileri iletmelerinin yararlı olacağı ifade edildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]