Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

El Pais: Erdogan ahoga Turquia*

İspanya’nın en prestijli ve çok satan gazetesi El Pais, bugünkü sayısında “Erdoğan Türkiye’yi boğuyor” başlıklı editoryal yazı yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaseten hayatta kalabilmek için özgürlükleri kısıtladığının altını çizen El Pais gazetesi, “Erdoğan’ın davranışı Türkiye’yi tehlikeye atıyor ve son on yılda güçlükle elde edilen güvenilirliğini yerle bir ediyor.” dedi.

Yazıda, “Erdoğan hâlâ Türkiye’nin en popüler siyasetçisi olmaya devam ediyor, ancak kendisi, ailesi ve yakın çevresiyle ilgili skandalların birbirini takip etmesi ve başbakanın buna her seferinde otoriter tutumla karşılık vermesi o havasını kaybettiriyor.” değerlendirmesi yapıldı.

HAYATTA KALMAK İÇİN İNTERNETE SANSÜR VE YARGIYA KONTROL

Son sızdırılan tapelerde Erdoğan’ın oğluyla evde saklı milyonlarca Euro’yu yok etmenin planını yaptığını ve başbakanın da konuşmaların maniple edildiğini savunarak ses kaydını yalanladığını aktaran İspanyol gazetesi, söz konusu kayıtların Aralık ayında geniş çaplı yolsuzluk soruşturması çerçevesinde yapıldığını hatırlattı.

“İslamcı hükümet bu soruşturmaları, – resmî söyleme göre- Başbakan’ın tüm kötülüklerinin kışkırtıcısı Fethullah Gülen’in sempatizanı savcı ve polislere bağlıyor.” diyen El Pais, Erdoğan’ın her türden komplolarının, iç ve dış (gazeteci, polis, yargı, finans) birçok Türkü etkilemeye başladığını ve bu kuşkuculuğunun gelecek seçimlerde kendisine pahalıya mal olabileceğine değindi.

Başyazıda, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin hayatta kalabilmek için, birçok polis ve savcıyı görevden almanın ve rekor sayıda gazeteciyi hapsetmenin dışında, zayıf muhalefet ve Avrupa kurumlarının itirazlarına rağmen, interneti şiddetli yasaklayan ve yargı kontrolünü yürütmeye veren kanunları onayladığı ifade edildi.

ATACAN CUMAYEV | MADRİD – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]