Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın Berkut gücüne Rusya vatandaşlığı veriliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım özerk bölgesi başkenti Simferopol Başkonsolosluğu’nu, Ukrayna çevik kuvvet polisi Berkut’lara Rusya vatandaşlığı verilmesi konusunda görevlendirdi.

Ukrayna’da Viktor Yanukoviç’in iktidardan indirilmesinin ardından göreve gelen geçici hükümette yer alan İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Berkut özel birliklerinin görevine son vermişti. Berkut birlikleri gösterilerin dağıtılmasında yer almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Facebook sayfasında yer alan duyuruda, “Simferepol’da bulunan Rusya Başkonsolosluğu Berkut birliklerine Rusya vatandaşlığı verilmesi için acil önlemler almakla yetkilendirildi.” ifadesi yer aldı.

Rusya İçişleri Bakanlığı da Interfax’a yaptığı açıklamada, Ukrayna’dan gelecek Berkut birliklerini kendi güvenlik teşkilatlarında görev vermeye hazır olduklarını belirtmişti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]