Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, yenilenen Ukrayna’ya her türlü yardıma hazır

Ukrayna Parlamentosu’nda yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu Başkanı Oleksandr Turçinov, Kırımın efsanevi lideri Milletvekili Mustafa Cemiloğlu ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği yetkililerini kabul etti.

Parlamentoda gerçekleşen görüşmede ikinci katip Fatih Öztürk hazır bulundu.

“YARALILARIN TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLMESİ TEKLİF EDİLDİ”

Öncelikli olarak Euro Meydan’da, kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan kişilere Türkiye’nin tıbbı yardımda bulunabileceğini ifade eden Büyükelçiliğimiz, ağır yaralıları özel uçaklarla tedavi için Türkiye’de götürülebileceğini ve ilaç yardımı yapılabileceğini belirtti.

Olayların gidişatı nedeniyle hem parlamento başkanlığını hem de seçimlere kadar cumhurbaşkanlığı görevini icra eden Turçinov ise; “Ukrayna gerçekten zor günler yaşıyor. Ukrayna’nın stratejik partneri Türkiye ile yakın bağlarımızın sağlamlaşması büyük bir önem taşıyor.” dedi.

Görüşmede Turçinov, Türkiye ilişkilerin geliştirilmesinde inisiyatif alan Mustafa Cemiloğlu’na teşekkür etti. Görüşme esnasında taraflar halihazırda 6,5 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da arttırma perspektiflerini ele aldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]