Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç kaçmadı: Harkiv’de

Ukrayna Cumhurbaşkanın danışmanı Anna German yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in; ülkenin doğusu ile güney doğusundaki bazı bölgeler, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Rus donanmasının bulunduğu Sivastopol Şehri’nde bir dizi etkinliğe katılacağını belirtti.

Bugün Harkiv’e geçen Yanukoviç, şehirde kendisine destek veren vatandaşlarla bir araya gelecek.

Öte yandan basında ve sosyal medyada yer alan bilgilerde Yanukoviç’in konutunda ve Kiev’de olmadığı ülkeden kaçtığı iddia edilmişti. İddialarda kimisi Rusya’ya kimisi de Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiğini yazmıştı.

Bunun üzerine açıklama yağan Anna German: “Yanukoviç çalışma ziyareti ile Harkiv’de bulunuyor. Dün akşam Harkiv’e geldi. Bugün seçmenler ile buluşacak ve televizyona çıkacak.” dedi.

German, Yanukoviç’in parlamentonun kabul ettiği kanunları ve 2004 anayasasına dönüşü ivedilikle imzalayacağını açıkladı.

Anlaşmaya uymayacağı yönündeki iddialara ise German: “Kendi inisiyatifi ile başlatılan kanunları neden imzalamasın ki? Bu yönde tüm iddialar spekülasyondur.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]