Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’yı ziyaret edecekler yanlarında nakit ve dönüş bileti bulundurmalı

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna’ya girişte sınır makamları tarafından talep edilebilecek bazı bilgi ve belgeler hakkında duyuru yayınladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Ukrayna’da yürürlüğe giren 4 Aralık 2013 tarih ve 884 sayılı Kararname uyarınca, sınır makamlarının Ukrayna’ya giriş yapan her yolcudan dönüş bileti, kalınacak süre boyunca geçimini sağlayabilecek ölçüde nakit para veya belge, otel rezervasyonu, ikamet edilecek adres, vb. bilgi ve belgelerin ibrazını talep etme hakkı bulunmaktadır” denildi. Söz konusu kararname ile 30 günlük kalış süresi için ibraz edilmesi istenen nakit para miktarı da bildirildi. Buna göre ülkede kalacak bir yabancı asgari ücretin 20 katı veya buna denk dövizi beraberinde bulundurmalı. Hâlihazırda asgari ücretin bin 147 ‘Hrıvnya’ (grivna – UAH) olduğu ülkede bu miktar son kur değişiklikleriyle 100-110 euroya tekabül ediyor.

Ukrayna’da ‘bir hafta’ kalmayı planlayan bir yabancı, ülkeye giriş yaparken sıkıntı yaşamaması için; talep edilen (9 bin 200 UAH) rakamının da üzerinde yaklaşık 850 euro değerinde bir meblağı yanında bulundurması gerekiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]