Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Zelenskiy, 19 Mayıs’ta yemin etmek istedi parlamento ret etti: 20 Mayıs’ta

Zelenskiy, yemin töreninin 19 Mayıs'ta olmasını istemişti

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin açık ara galibi Vladimir Zelenskiy’nin, yemin törenini 19 Mayıs’ta gerçekleştirmek istedi ancak Ukrayna Parlamentosu yapılan oylamada bu talebi ret ederek, ikinci bir oylama ile yemin töreni tarihini 20 Mayıs olarak belirledi.

Zelenskiy, 20 Mayıs’ta yemin ederek görevine başlayacak.

450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosunda yapılan oturumda 392 milletvekilinden, 315’inin oyuyla Zelenskiy’nin resmen göreve başlama tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi. 60 vekilin oy kullanmadığı oylamada 2 vekil ret, 15’i çekimser oy kullandı.

Ukrayna’da 21 Nisan’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turunu ünlü komedyen Vladimir Zelenskiy yüzde 73,22 oy oranı ile kazanmıştı. Rakibi ve mevcut Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise yüzde 24,45’te kalmıştı.

Zelenskiy’nin ekibi, 19 Mayıs pazar günü olması hasebiyle yabancı konukları ağırlamanın daha rahat olacağını belirtmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

https://www.instagram.com/yunus_erdogdu_ua/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]