Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama, Ukrayna’daki olayları kınadı, hükümeti uyardı

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Amerika Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Meksika’da, Ukrayna’da son günlerde yaşanan ölümlü olayları kınadığını, bu konuda hükümetin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Obama, öncelikle Ukrayna hükümetinin barışçıl göstericilerle uygun bir şekilde anlaşmasına dikkat çekerek, “Hükümet halkın baskı altında olmasızın toplanabilme ve kendi çıkarlarını özgürce konuşabilmelerinin sağlanamısında birinci derecede sorumludur. Açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki önümüzdeki birkaç gün içerisinde Ukrayna’daki durumu yakından izleyeceğiz. Hükümetin itidal göstermesi ve barışçıl göstericilere karşı şiddete başvurmaması beklentisi içerisindeyiz” dedi.

Obama, eylemcilere de seslenerek gösterilerin barışçıl bir şekilde devam etmesini beklediklerini söyledi. Başkan Obama, yaşanan olayları Avurupalı ortakları ve uluslararası toplum ile birlikte çok dikkatli şekilde takip edeceklerini vurgulayarak, “Çizgi aşılırsa bunun sonuçları olacaktır. Ukrayna askerinin de, siviller tarafından çözülebilir sorunların içine girmemesinden emin olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Bütün taraflarla görüşmeye devam edeceklerini, nihai amaçlarının Ukrayna halkının kendi isteklerini özgürce dile getirebildiklerinde emin olmak istediklerini kaydeden ABD Başkanı, “Ukrayna’da hala huzurlu bir geçiş imkanı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

ORHAN AKKURT | NEW YORK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]