Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da terör alarmı: ordu ve istihbaratın müdahalesi gündemde

Ukrayna’da artan şiddet eylemleri üzerine ilk olarak Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) terör alarmı verdi. İstihbaratın terör operasyonu kararı akabinde ise, Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan ordunun olaylara müdahil olabileceği yönünde bir açıklama geldi.

Ülkede terörle mücadele kararının alınmasında eylemcilerin ülkenin bazı bölgelerinde bastıkları karakollardan çok sayıda silah ve mühimmatı ellerine geçirmesi yönündeki iddialar ve eylemler ateşli silahların kullanılmasının etkiliği olduğu bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Ukrayna’nın terörle mücadele kanunun beşinci maddesinin silahlı kuvvetlere müdahale yetkisi verdiği belirtildi.

Yapılan açıklamalarda terörle mücadele operasyonu kararının; sivilleri korumak, ülkede muhtemel bir iç savaşı önlemek, masum kişilerin canına kasteden aşırı ve radikal grupların yasadışı eylemleri durdurmak için alındığı belirtildi.

Öte yandan eylemciler askerlerin meşru taleplerine itaatsizlik ve direnç göstermesi durumunda gözaltına alınabilecek.

Bununla birlikte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki bazı özel birlikler ülkedeki silah depoları çevresindeki tedbirleri arttırdı.

Terörizmle mücadele operasyonu ise istihbarat teşkilatı tarafından koordine edileceği bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]