Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’de Asya Ülkeleri Kültür Diyalog Festivali’nde Türkiye tanıtıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, KROK Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi ile UNESCO okullar birliğine kayıtlı eğitim kurumları, Asya Ülkeleri Kültürlerarası Diyalog Festivali adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik çerçevesinde, Azerbaycan, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerinin yanı sıra Türkiye’nin de tanıtımı yapıldı.

Ülkelerin kültür ve sanatının tanıtıldığı etkinliğe katılan Türkiye Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, Türkiye’nin, Avrupa’nın bittiği, Asya’nın başladığı bir konumda bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin hem Avrupa hem de Asya halkları ile kültürel etkileşim içinde bulunduğunu dile getiren Berat Yıldız, Türk ve Ukrayna kültürünün birçok ortak ögeye sahip olduklarını ifade etti.

Ukrayna’da işadamı olması yanında bağlama sanatçısı payesi de bulunan Mustafa Kızıldeli ise etkinlikte Mihriban türküsünü icra etmesi de izleyicilerin ilgisini çekti.

Ülke tanıtıcı seksiyonlar da yabancı öğrencilerin hazırladıkları Türkiye tanıtımı, Berat Yıldız’dan tam puan aldı. Etkinlikte Ukraynalı ebru sanatçısı Nataliya Dragunova ise klasik Türk süsleme sanatı ebrunun tanıtımını yaptı. Ebru çalışması öğrenciler ve üniversite hocalarının beğenisini kazandı.

Üniversite yönetimi ile karşılıklı olarak hediye takdiminden sonra duygularını ifade eden organizasyon komitesi başkanı Lyudmila Melko Türkiye’ye gösterilen ilgiden sonra sadece Türkiye’ye has özel bir festival düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]