Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Budivelnik Kiev: 60 – Banvit Bandırma: 59

Beko Basketbol Ligi’nin lideri Banvit, ULEB Avrupa Kupası M Grubu’nda Ukrayna temsilcisi Budivelnik ile deplasmanda karşılaştı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Palats Sportu’da gerçekleşen karşılaşmada Banvit, Budivelnik’e 60-59’luk skorla mağlup oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Budivelnik ilk çeyreği 20-16, ilk yarıyı da 35-28 önde tamamladı. Üçüncü periyotta, Banvit 48-45 skorla farkı kapadı. Son periyodun bitimine 15 saniye kala Budivelnik bir sayıyla öne geçti. Mejia ile son topu da kaybedince, Banvit karşılaşmayı 60-59’luk skorla kaybetti.

Kiev’deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören bir grup Türk öğrenci Banvit’i tezahüratlarıyla yalnız bırakmadı. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan gençler, Kiev deplasmanına gelen bütün Türk spor takımlarını desteklediklerini ifade etti. Karşılaşmanın bir sayı farkla kaybedilmesinden dolayı üzülen gençler; “Canımız sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi.

Banvit, rakibiyle Bandırma’da yaptığı karşılaşmayı 92-85 kazanmıştı. Banvit’in Avrupa Kupası’nda yola devam etmesi için evinde Hapoel’i yenmesi, Budivelnik’in ise Olimpia’ya yenilmesi gerekiyor. M Grubu’nda: BANVİT, Budivelnik Kiev, Union Olimpia ve Hapoel Jarusalem takımları mücadele ediyor. Son hafta maçlarında Banvit, Hapoel ile karşılaşacak.

1.Periyot: 20-16
2.Periyot: 35-28
3.Periyot: 48-45
4.Periyot: 60-59

“SON ATIŞI KAÇIRDIK VE KAYBETTİK”

Banvit Baş Antrenörü Dimitris Itoudis, karşılaşma sonrasında yaptığı basın toplantısına rakip takım Budivelnik’i kutlayarak başladı. Teknik adam Itoudis; “Bir sayıyla biten bir maç olduğu için bir ribaundun bir top çalmanın bile önemi vardı. Onlar bizden biraz daha hareketli olduklarını, biraz daha fazla maçı istediklerini düşünüyorum.” dedi. Savunmada güzel şeyler yaptıklarını ifade eden Itoudis, oyunun hücum tarafında ise çok iyi olmadıklarını söyledi.

Maçın ikinci devresinde karakterlerini gösterdiklerini kaydeden Itoudis, Budivelnik’in zaman zaman 90, 100 gibi sayılarını bulan bir takım olduğuna dikkat çekti. Itoudis; “Tam zamanında öne geçmeyi bildik. Fakat maçın sonunda onların iki tane kritik şutuna engel olmadık. Biz de son atışı kaçırdık ve kaybettik. Gurupta hala şansımız devam ediyor ama şansımız artık sadece bize bağlı değil. Budivelnik takımı şu anda bizden daha büyük bir avantaja sahip bir sonraki tur için.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

NOT: GENÇLER TEZAHÜRAT VE TAKIMA DESTEK İÇİN TEŞEKKÜRLER. FOTOĞRAFLARI BİLGİSAYARINIZA KAYDETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ! (FOR DOWNLOAD PHOTOS FROM SITE PLEASE CLIK HERE!)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]