Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Merkez Bankası, dolar karşısında grivnanın değerini düşürdü

Ukrayna Merkez Bankası (NBU), en son 9 Temmuz 2012’de düzenlediği resmi; dolar (USD) – ‘Hrıvnya’ (grivna – UAH) kurunu yeniden düzenledi. Resmi kur düzenlemesi ile milli para grivnanın bir dolar karşısındaki değeri 7,9930’dan 8,7080 grivnaya düşürüldü.

Ülkede devam eden siyasi kriz ve dünyadaki finans gelişmeleri ülkede mili parayı döviz karşısında eritti. Bankalar arası işlemde dolar karşısında hızla değer kaybeden grivna 9.40’ı test etti.

Değer kaybını önlemekte güçlük çeken Ukrayna Merkez Bankası döviz alım satımına ülke genelinde kısıtlamalar getirdi. İş dünyası grivnanın dolar karşısında değer kaybının devam edeceğini öngörüyor.

Merkez :ankası resmi dolar kurunu 9 Temmuz 2012’de 7,9930’a sabitlemişti. İstikrarlı yapısı ile bilinen Ukrayna milli parası ‘Hrıvnya’, dolar karşısında 2008 yılı sonunda baş gösteren mali krize kadar yıllarca 4 ile 5 arasında kalmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]