Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Soçi’de, Yanukoviç ile Ban Ukrayna’yı konuştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Kış Olimpiyatları’nın açılış töreni için gittiği Rusya’nın Soçi şehrinde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile bir araya geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ban ve Yanukoviç’in ülkedeki durumu ele aldığı bildirildi.Yanukoviç, Ban’a ülkedeki çatışmaların sonlandırılması için her türlü çabayı sarf ettiklerini söyledi. Yanukoviç, şiddet ve gerginliğin daha fazla artmaması, sorunun yapıcı diyalogla çözülmesi için taraflar arasında dengeli bir siyaset izlediklerini dile getirdi.

Ukrayna hükümetinin 21 Kasım 2013’te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığını açıklamasının akabinde protesto gösterileri başladı. Meclisin 16 Ocak’ta kabul ettiği ve Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in ivedilikle onayladığı özgürlükleri kısıtlayan torba yasası, toplumda büyük tepkiye yol açtı.19 Ocak’ta radikal grupların hükümet binalarına ele geçirmek istemesi sonucu çıkan olaylarda 3 eylemci hayatını kaybetti.

28 Ocak’ta Başbakan Mikolay Azarov’un istifası ve akabinde Ukrayna Parlamentosu’ndan tutuklu eylemcilerin şartlı affın çıkması da eylemleri bitirmedi.

Halen eylemlere devam eden farklı görüşteki muhalifler ve radikal gruplar; cumhurbaşkanının istifasını, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, köklü anayasa değişikliği, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların koşulsuz serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]