Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tren minibüsü biçti: 12 ölü, 6 yaralı

Ukrayna’nın kuzeyindeki Sumı Bölgesi’nde yolcu treninin, minibüse çarpması sonucunda; 12 kişi hayatını kaybetti 6 kişi ise yaralandı.

Sumı Bölge Savcılığı, Belanı ve Virı Köyleri arasındaki hemzemin geçitte meydana gelen kazaya ilişkin ön inceleme sonuçlarını açıkladı. Savcılıktan yapılan açıklamada, hatanın trafik ışığı ihlali yapan minibüs sürücüsüne ait olabileceği belirtildi.

Savcılık adına basına bilgi veren Marina Filçenko, “Yolcu treni çarptığı minibüsü ortadan biçti ve uzun bir mesafe de sürükledi. Minibüste toplam 18 kişi vardı; 12’si öldü, 6 kişi de yaralandı.” dedi.

Yolcu treninin 300 metre kadar sürüklediği minibüsün yolcularının çoğunluğunu okuldan eve dönen öğrenci ve öğretmenlerden oluştuğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, kazada hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Başbakan Vekili Aleksandr Vilkul ise, Olağanüstü Hal Servisi’ne kazazedelere gereken yardımının yapılması talimatı verdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]