Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğun filmi yapılacak, romanı yazılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her konuda konuşan Başbakan’ın ayakkabı kutularında bulunan paralar hakkında hiç konuşmadığını, devlet hayatında böyle bir yolsuzluk görülmediğini söyledi. Daha bunun filminin yapılmadığını, romanının yazılmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönemde bunların yapılacağını, çünkü dünyada böylesinin görülmediğini söyledi.

CHP Meclis Grup toplantısında, Avran’dan tütün üreticileri adına bir kadın kürsüye çıktı. Ayakkabı kutusu içindeki tütünü partililere gösterdi. “Size dolar getiremedim, özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP döneminde kapatılan bütün belediyelerin yeniden açılacağını söyledi. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını örtmek için ilk defa bir iktidarın harekete geçtiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ayakkabı kutusundan çıkan 4,5 milyon doların milletin hafızasında olduğunu kaydetti. Her konuda konuşan Başbakanın neden bu para konusunda konuşmadığını soran Kılıçdaroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin bu konuda konuşamayacağını ifade etti.

Devlet hayatında böyle bir yolsuzluk görmediğini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin devleti soyma yolsuzlukla karşılaşmadığını ifade etti. Daha bunun filminin yapılmadığını, romanının yazılmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönemde bunların yapılacağını, çünkü dünyada böylesinin görülmediğini söyledi. Haramilerden bu iktidarı kurtaracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Recep bey ve binlerce haramileri var. Rütbeleri de yüksek. 40 tane olsa idarece edeceğiz. Haramilerden bu ülkeden temizlemek yurttaşların temel görevidir.” dedi.

“Hükümet programı açıkladılar. Emin olun, bir yerine bir gizli madde eklemiş, devleti soyacağız demişlerdir.” diyen Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta ne biliyor musunuz? Devlet tepkisini gösteriyor. Savcısı, polisi, valisi, devleti soyan hükümete tepki gösteriyor. Yolsuzluk operasyonu yapılıyor. Başbakanın ilk yaptığı iş kendi özel uçağını gönderip bir valiyi İstanbul’a emniyet müdürü olarak ataması. O valiye soruyorum. Hırsızlık yapanların arkasında duran kimse, sen de onların arkasındaysan, sen de onlardansın demektir. Yolsuzluğu kapatmak için Erdoğan’dan aldığın talimatları yerine getiriyorsan sen de o çetenin üyesisin. Vali, emniyet müdürü iktidarın değil devletin valisi, emniyet müdürüdür. Senin maaşını iktidar ödemiyor. Halk ödüyor. Sen onun hakkını koruyacaksın, hırsızların değil. Bir arkadaşımız hırsız var diye söylüyor. Recep bey etrafına bakmıyor kendine bakıyor. Parlamento’da hırsız var diye bağırıyorlar. AKP’li vekiller dava açacağız diyor. Ne davası. Keşke açsalar da hırsızı mahkemede tescil etsek.” diye konuştu.

“UTANMA DUYGUSUNUN KARŞILIĞINI İMAN OLUŞTURUR”

Kimsenin ahlaksızlık konusunda bunların eline su dökemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, hırsızların değil savcıların soruşturulduğu düzene harami düzeni deneceğini vurguladı. “Utanma duygusunun karşılığını iman oluşturur.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir insanda inanç varsa, ahlak varsa, utanma da vardır. Bizim insanımız bunun olmadığı insana ar damarı çatlamış der. Peygamberimiz diyor ki bir hadisinde, ‘Utanmadıktan sonra istediğini yap.’ Utanma duygunu kaybettikten sonra geriye bir şeyin kalmamış demektir. İstediğini yapabilirsin diyor. Şunun için söylüyorum. İki bakan yurt gezisine çıktı. Biri Mardin’e gitmiş verilmeyecek hesabım yok. O zaman git Adalet Bakanına fezlekeleri getir de yargılanayım de. Bir grup da dik dur eğilme, Mardin seninle diye bağırmış. Mardinlileri tenzih ederim. İyi bilirim ben Mardin’i. 1976’dan beri bilirim. Mardinli hırsıza prim vermez. Mardinlinin önünde diklenen baş çalanın önünde iki büklüm oluyor.” şeklinde konuştu.

En son anketler yayınlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, vatandaşların yolsuzluk olduğuna inandığını belirterek “45 milyon insan senin hırsızlık yaptığına inanıyor. Sen önüne bakmak zorundasın, etrafındaki şakşakçılar seni aldatmasın hiç.” dedi.

“BAYRAKTAR CİDDİ U DÖNÜŞÜ YAPTI, HERHALDE BELİNDE CİDDİ BİR HASAR OLMAMIŞTIR”

Erdoğan Bayraktar’ın istifa konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, eski bakanın istifa sözlerini hatırlatarak “Ciddi bir U dönüşü, herhalde belinde ciddi bir hasar olmamıştır. Bu Karadeniz’in yüz karasıdır.” ifadelerini kullandı. Bu duruma üzüldüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, “Benim en büyük efendim Erdoğan’dır diyor. Neden diyor? Başçalan çağırmıştır. ‘Gel kardeşim, düne kadar beraber götürüyorduk. Bak kafamı kızdırma seni hapse de attırırım, beraat de ettiririm.’ demiştir. Gelinen nokta bu. Kişiliği oturmayan insanların böyle yapıları vardır. 10 dakikada görüş değiştirir. Bununki 10 dakikadan uzun sürdü ama ne değişti, neler vaad edildi sana? Üstelik başçalan kendi milletvekillerini tuzluk diye tanımlıyor. İçimizde tuzluklar var, istifa ettiler diyor. İyi de diğer partilerden aldığın milletvekilleri için hiç sesin çıkmıyordu. Bir yürekli adam çıkar biz buraya, sen listeye yazdın diye geldik ama biz tuzluk değiliz der diye bekledim. Biri çıktı ben tuzluk değilim dedi onu yürekten kutluyorum. Şimdi sıra AKP saflarında olan arkadaşlarımda. İstifa etmezseniz sizin isminiz artık tuzluk olarak kalacak. İtiraz etmiyorsunuz. Haram ortağı bunlar, harama ortaklar.” diye konuştu.

“MİLLET HERŞEYİ AFFEDER DE KUL HAKKI YİYENİ AFFETMEZ”

İzmir’den fezleke geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Kendisi ile ilgili fezlekeyi Adalet Bakanlığı Meclise yollayın diyor, Meclis Adalet Bakanlığına yollayın diyor. Kime gidecek bu fezleke? Adalet Bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Her bir satırını biliyoruz. Oynarsanız ne olacağını görürsünüz. İstiyorlar ki bu fezlekeler çöpe atılsın. Biz o fezlekeler milletin vicdanındadır diyoruz. Millet bunu affetmez. Herşeyi affeder de kul hakkı yiyeni affetmez.” şeklinde konuştu.

Başbakandan ‘kul hakkı yemediğini’ söylemesini istediğini ancak bunu diyemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yırtık ayakkabı ile geldi. Şimdi kaç tane villası var. Millet başını sokacak yer bulamıyor, beyefendi villa villa diyor.” dedi.

“MİLYON ALİ DEMEMİZ LAZIM”

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamındaki tapelerden, bazı görüşmelerin içeriğini okudu. “Yargı Türk milleti adına karar verir, sen ona müdahale ediyorsun. Demek ki milli irade hırsızlığını da orada yapıyorsun.” diyen Kılıçdaroğlu, “Para havuzunu kim idare edecek? Binali Yıldırım. Bin Ali dersek yanlış olur. Milyon Ali dememiz lazım. Mehmet Cengiz 100 milyon dolar, Nihat Özdemir, İbrahim Çeçen… Eğer üçüncü havaalanına dahil ederseniz 150 veririm diyor. 8 işadamından 630 milyon dolar topluyor. Salmayı salıyor. Kimin talimatıyla? Beyefendinin talimatıyla. Orada kod adı başçalan değil; Beyefendi… Bu arada biri atlatmış. Çarşambaya vereceğim, cumaya vereceğim diye… İşi toparlıyorlar. Mehmet Cengiz diyor ki hakkaten iyi iş oldu. Bin Ali kalırsa yaşadık diyor. Sen neymişsin be milyon Ali. Şimdi kalkmış bu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Sen İzmir sokaklarında hangi yüzle gezeceksin. Milyon Ali kalacak. İhaleler dağıtılacak. Düzene bakın siz. Önümüzdeki grup toplantısında ses kayıtlarını dinleteceğim. Bu sefer yetişmedi.” ifadelerini kullandı.

“Devlet yok, bir çete tarafından yönetilen Türkiye Cumhuriyeti var.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Karamsar olmayacağız. Zaman zaman Başbakanın aşağıladığı bir bakan var. Bursa’da konuşmuş. Biz şu kadar emekliye maaş ödüyoruz. AK Parti giderse gelen parti maaş ödeyemez diyor. Yani biz giderken her şeyi soyup soğana çevireceğiz. Para kalmayacak diyor. Sen halkı tehdit mi ediyorsun. Maaş ödenecek. Emekliye, işçiye, tütün üreticisinin emeğinin karşılığı senin ödediğinden fazla ödenecek. Çünkü biz kul hakkı yemeyiz.” dedi.

EMRULLAH BAYRAK | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]