Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç şartlı af yasasını imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ülkede çıkan olaylarda tutuklanan eylemcilerin serbest bırakılmasını öngören şartlı af yasasını imzaladı.

Ülkedeki eylemlerin sona ermesi ve normalleşmesi için iktidardaki Bölgeler Partisi tarafından verilen “şartlı af yasası” Yanukoviç tarafından onaylandı. Şartlı af yasasına göre; iktidar karşıtı eylemler sonlandırılacak, tutukluların serbest kalabilmesi için de radikal grupların kontrolünde olan binalar, cadde ve meydanlar boşaltılacak.

Muhalefetin karşı çıktığı şartlı af ile başta başkent Kiev olmak üzere ülke genelindeki; bölge, şehir, kasaba ve köylere kadar devam eden eylemlerin sonlandırılması hedefleniyor.

Protesto gösterilerinin bitmesi ile birlikte de tutuklanan eylemciler 15 gün hiç bir toplumsal olaya karışmamaları şartıyla özgürlüğüne kavuşacak.

Geçtiğimiz yıl kasım ayından bu tarafa devam eden eylemlerde bin 200 den fazla eylemci ve 600’den fazla polis yaralandı.

Şartlı af yasası 29 Ocak’ta Ukrayna Parlamentosu’ndan geçmişti. Olaylı oturumda muhalefetin hazırladığı af yasası yerine iktidar ve Ukrayna Komünist Partisi’nin (UKP) teklif ettiği af yasası geçmişti. 450 sandalyeli mecliste kayıtlı 416 milletvekilinden 232’si yasanın kabulü için oy kullanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]