Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[CANLI İZLE] Ukrayna’da eylemciler aralıksız polisle çatışıyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devlet kurumlarına zorla girmek isteyen grupla kolluk kuvvetleri arasında çatışma aralıksız sürüyor.

Önceki gün saat 16.00’da başlayan eylemler gece saat 4.00’de kadar aralıksız devam ediyor. Eylemcilerin taşlı sopalı saldırılarını polis gazlı müdahaleler ile püskürttü. Eylemciler, polisin barikat kurmak için kullandığı kamyonet ve polis otobüslerinin tamamını yaktı.

Organize bir şekilde polise hücum eden eylemciler taş sıkıntısı yaşadı. Çevreden edindikleri tuğlaları elden ele eylem sahasına taşıyan protestocular demir sopalarla ufalttıkları taşlarla hep birlikte hücuma kalkarak defalarca polisin üzerine saldırdı.

Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı eylemcilerin, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve meclise yürümesini polis güçlükle engelledi. Devletin idari binalarının bulunduğu bölgeyi koruyan kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmada çok sayıda eylemci atılan bomba ve sıkılan gözyaşartıcı gazlardan etkilendi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı 10 saat içerisinde yaklaşık 50 polisin yaralandığını bildirdi.

Hükümetin Ukrayna Parlamentosu’nda 16 Ocak’ta kabul ettiği ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ivedilikle onayladığı torba yasa toplumda büyük tepkiye yol açtı.

Başbakanlık binası yakınındaki Dinamo Kiev stadının girişi eylemciler ve polis arasındaki çatışma nedeniyle savaş alanına döndü.

Bu arada, Bağımsızlık Meydanı’nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmedi. Protestolar, Ukrayna Hükümeti’nin 21 Kasım 2013’te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.
YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]