Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Harkiv’de can pazarı: 8 ölü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in doğusundaki Harkiv Şehri’nde yanan bir kurumcu fabrikasında 6 kişinin yanarak 2 kişinin de dördüncü kattan düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.

8 Ocak’ta Harkiv’de bulunan “Hartron” altın fabrikası bünyesinde bulunan altın takı atölyesinde çıkan yangında; 6 kişi yanarak ve 2 kişi ise camdan düşerek can verdi. Dumalardan etkilenen kişilerin camlardan çıkarak hayata kalma mücadelesi vermesi, yetersiz ekipmanlar nedeniyle çaresizlik içindeki itfaiyeciler ve vatandaşların gözü önünde düşerek can verdiği görüntüler sadece olayın tanıklarını değil izleyenleri de üzdü.

Yapılan ön incelemelerde kurumcu atölyesinde çıkan yangının: yangın kurallarına riayet etmeme ya da insan faktörüyle çıktığı belirtildi.

Bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında olay ile ilgili açıklamaları yapan Devlet Olağan Üstü Haller Servisi Başkanı Mihail Bolotskih yangının ön araştırmalara göre çıkış sebebi ya yangın kurallarına riayet etmeme ya da insan faktörü olduğunu ifade etti.  

İçişleri Bakanlığı ise geniş kapsamlı soruşturma sonucunda daha net sebepleri açıklayabileceğini açıkladı.

Yangına ilişkin bilgi veren Mihail Bolotskih; “İtfaiye ve kurtarma ekipler 6 dakika içinde olay yerine geldi ve yangın söndürme ve insan kurtarma konusunda gerekenler yapıldı. Operasyonda 112 kişilik bir ekip 20 araç ile yangına müdahale etti. Toplam 22 kişi sağ kurtarıldı.” dedi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Aleksandr Vilkul ise yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine 100 bin grivna (12 bin 500 dolar) devlet yardımı verileceğini söyledi.

Bununla birlikte iş yeri sahiplerinin yangından kaçmak isteyenlerin üzerilerini aramaya çalışmasının da can kaybını arttırdığı iddia edildi.

Öte yandan haberlerin görgü tanıkları itfaiyecilerin kullandıkları araçların çok eski ve kullanışsız olduğunu ekipmanların da eksikler bulunduğunu ifade etti.

Oluşturulan komisyon olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]